Securitate — December 22, 2022 at 2:41 pm

God of War, Wednesday și pisica Beluga – principalele subiecte de interes ale copiilor în toamna anului 2022

by

Un studiu recent realizat de Kaspersky dezvăluie cele mai populare subiecte ale copiilor în toamna anului 2022. Din datele rezultate din căutările YouTube, seria Netflix „Wednesday” a generat cel mai mare interes, devenind cea mai populară serie. „God of War” a reușit, de asemenea, să atragă atenția multor copii, alături de lideri consacrați în materie de gaming – „Roblox” și „Minecraft”. În plus, meme-ul „Beluga Cat” rămâne în cele mai populare tendințe, datorită propriului canal de YouTube.

Decembrie este momentul alegerii cadourilor pentru copii, dar pentru părinți poate fi să înțeleagă ce își doresc cu adevărat aceștia. O modalitate de a găsi cadoul perfect poate fi explorarea intereselor lor. Kaspersky a analizat datele anonimizate furnizate de utilizatorii software-ului de siguranță pentru copii Kaspersky Safe Kids, în perioada 28 august – 28 noiembrie 2022, inclusiv interogările de căutare de pe YouTube.

În această toamnă, serialul Netflix „Wednesday” a făcut generat un interes semnificativ. Vloggerii au realizat videoclipuri dedicate ideilor legate de machiaj, vestimentație și dansul personajului principal, pe care Jenna Ortega îl interpretează în episodul patru din serial, în scena balului, acest dans devenind viral în mediul online.

Peste jumătate dintre copii au cerut să vadă desene animate în această perioadă, în categoriile „Desene animate, filme și emisiuni TV” (50,48%). În toamnă, copiii au fost cei mai interesați de emisiunile Netflix „Inside Job” și „Zootopia+”, lansate pe Disney+. Iar unul dintre cele mai populare filme a fost Enola Holmes 2, cu Millie Bobby Brown, lansat în octombrie, tot pe Netflix.

În categoria jocurilor, luna noiembrie 2022 a cuprins trei lansări noi – Pokémon Scarlet and Violet, God of War Ragnarök și Just Dance 2023 Edition – toate având mulți tineri printre urmăritori. Acestea au reușit să capitalizeze atenția copiilor, alături de lideri consacrați în materie de gaming – Roblox și Minecraft.

God of War Ragnarök
God of War Ragnarök

Tot în această toamnă a revenit în atenție și meme-ul „Beluga Cat”, datorită canalului de YouTube Beluga. Un alt subiect major a fost Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, în timpul pregătirii turneului de fotbal, lucru evidențiat de toate căutările legate de „Sport”.

În ceea ce privește jucăriile, seria LEGO Ninjago este încă extrem de populară pentru toate vârstele și ocupă primul loc în topul intereselor. De asemenea, este interesant că produsele legate de „Harry Potter”, inclusiv jucării și seturi LEGO au fost, de asemenea, printre cele mai populare solicitări din această toamnă.

Beluga Cat meme
Beluga Cat meme

Raportul complet despre interesele online ale copiilor și sfaturi despre cum să alegeți cadoul perfect de Crăciun, aici.

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține copiii în siguranță online:
• Urmăriți cu atenție activitatea online a copiilor. Întrebați-i dacă puteți viziona împreună serialele lor preferate sau puteți asculta muzica lor. Opțional, puteți învăța împreună câteva bune practici pentru a rămâne în siguranță online.
• O opțiune bună sunt aplicațiile de control parental. Este important nu doar să le instalați, dar și să discutați cu copiii despre ele, să le explicați cum funcționează și de ce sunt necesare pentru a rămâne în siguranță online.
• Explicați-le că informațiile sensibile ar trebui partajate numai prin intermediul aplicațiilor sigure de mesagerie și numai cu persoane pe care le cunosc în viața reală. Le puteți arăta exemple de comportament potrivit în astfel de situații.
• Petreceți mai mult timp comunicând cu copiii despre măsurile de siguranță online. Acordați atenție și propriilor obiceiuri. Folosiți smartphone-ul în timp ce mâncați sau vorbiți? Copiii imită vreunul dintre aceste obiceiuri sau modele de comportament? Reacționează diferit față de dumneavoastră când lăsați telefonul deoparte?
• Faceți discuțiile despre securitate cibernetică mai plăcute și mai interesante, prin intermediul jocurilor și al altor modalități distractive.