Networking — December 22, 2022 at 11:39 am

Un dispozitiv unic care combină tehnologia video cu cea radar, pentru un nivel superior de detectare și vizualizare

by

Axis Communications a anunțat lansarea unui dispozitiv unic ce permite clasificarea obiectelor folosind funcții de învățare profundă de ultimă oră, care se bazează pe combinarea a două tehnologii puternice: tehnologia video și cea radar. Dispozitivul este ideal pentru detectarea precisă și continuă, precum și pentru protejarea zonelor largi împotriva intruziunilor. Drept urmare, acesta furnizează informații îmbunătățite cu privire la locul faptei, combinate cu valoarea criminalistică a înregistrărilor video.

AXIS Q1656-DLEAXIS Q1656-DLE Radar-Video Fusion Camera reunește la un loc funcțiile superioare ale camerelor din gama Q-Line, utilitatea excelentă a imaginilor și un radar complet integrat. Cu ajutorul lui, camera poate detecta obiectele prezente în zone largi, indiferent de nivelul de vizibilitate. Drept urmare, poate vizualiza viteza și distanța parcursă a obiectelor aflate în mișcare direct în fereastra de vizualizare a aplicației.

Acest dispozitiv inteligent permite configurarea de evenimente declanșate de anumite comportamente suspecte, pe baza vitezei și clasificării – de exemplu, persoane care aleargă sau mașini care se deplasează lent. Radarul poate fi utilizat și separat, pentru a ghida o cameră PTZ autonomă. În plus, deoarece radarul „vede” în întuneric, pot fi configurate evenimente declanșatoare care să activeze reflectoare, sisteme de iluminat IR sau lumini de fațadă doar atunci când este necesar, economisind astfel efort și energie.

Caracteristicile principale includ:
– Două tehnologii puternice combinate într-un singur dispozitiv;
– Informații îmbunătățite cu privire la locul faptei;
– Detectare precisă și continuă;
– Caracteristici de securitate cibernetică integrate;
– Funcții caracteristice camerelor Axis din gama Q-Line de înaltă calitate

Acest dispozitiv puternic, robust și rezistent la intemperii are încorporate funcții de securitate cibernetică pentru protejarea sistemului. Faptul că există un singur dispozitiv de instalat, o singură derivație de cablu, o singură adresă IP și o singură licență pentru sistemul de video management (VMS) asigură costuri de instalare și funcționare mai reduse. În plus, rata scăzută de notificare falsă permite personalului de securitate să reacționeze numai la amenințările reale și să gestioneze simultan mai multe camere.

Camerele AXIS Q1656-DLE vor fi disponibile prin intermediul rețelei de distribuitori Axis în decembrie 2022.