Networking — December 27, 2022 at 6:09 pm

Modernizarea sălilor de conferințe cu ajutorul echipamentelor care asigură o distribuție audio-video versatilă și pentru viitor

by

Uniunea Confederațiilor Generale Italiene a Întreprinderilor, Activităților Profesionale și a Lucrătorilor Independenți din Milano, una dintre cele mai mari asociații de afaceri din Italia, a dorit să își modernizeze sala de conferințe de 490 de locuri, „Sala Orlando”, de la analog la digital.

Diagrama_ATENAceasta l-a desemnat pe Edoardo Nogara, CEO al Save Technology, să găsească o soluție care să răspundă nevoilor unei săli de conferințe moderne, și anume:

1) Flexibilitate de intrare până la 4K care să ofere suport necesar pentru diverse intrări, inclusiv VGA, HDMI și HDBaseT, cu posibilitatea de a extrage audio din semnalul video.
2) Interoperabilitate: lucru esențial pentru a putea lucra cu diferite echipamente de la o varietate mare de producători, inclusiv proiectoare și afișaje.
3) Transmiterea semnalului audio-video pe distanțe lungi pentru a asigura o transmisie fiabilă și de calitate, astfel încât prezentările să fie afișate fluid și captivant, fără întreruperi.

Cu sprijinul Agenției Multimedia Curreri, au fost selectate echipamente din portofoliul ATEN și au fost integrate într-o arhitectură care răspunde tuturor acestor cerințe:

1) În centrul soluției implementate stă comutatorul matrice modular 16 x 16 VM1600A, care, prin numărul mare de porturi de intrare și ieșire, capacitatea de a utiliza mai multe interfețe și tehnologia Seamless Switch™, îl fac nu numai flexibil, ci și o de viitor pentru spațiul de 562 m2 al Sălii Orlando.
Soluția aleasă este compatibilă cu multe interfețe utilizate în mod obișnuit, asigurând integrarea configurației analogice existente în noul sistem de distribuție digitală, iar tehnologia exclusivă ATEN, Seamless Switch™, asigură tranziții ușoare la schimbarea surselor și comutare aproape de zero secunde pentru fluxuri video fluide.

Soluția oferă control în timp real și acces avansat pentru a gestiona 16 surse video și 16 afișaje simultan, prin plăci I/O modulare într-un singur șasiu ce este ușor de extins, fiind ideală pentru aplicații A/V la scară largă, cum ar fi stații de radiodifuziune, camere de control de trafic și transport, centre de servicii de urgență și orice aplicație care necesită dirijare personalizabilă a semnalului A/V de mare viteză.

vm1600aDispunând de un design sofisticat și intuitiv pentru a oferi cea mai bună distribuție și control audio/vizual, fiabilitate și cele mai mici costuri de întreținere, VM1600A încorporează, de asemenea, interfața grafică ATEN, câștigătoare a premiului Red Dot, care poate fi accesată de oriunde din rețea sau de pe internet.

„Interoperabilitatea echipamentelor ATEN, atât cu echipamentele existente în sală, cât și cu cele viitoare, asigură atât o instalare ușoară, fără modificări extinse ale infrastructurii existente, cât și posibilitatea extinderii ulterioare, fără pierderea calității semnalului audio-video”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

2) Transmițătorul video ATEN VE814AT, certificat HDBaseT,  este capabil să trimită semnale HDMI până la 100 m printr-un singur cablu Cat 5e/6/6a sau ATEN 2L-2910 Cat 6. Dispunând de două ieșiri sincrone, VE814AT poate transmite semnal video către două afișaje de la distanță și unul pe partea locală. Acest transmițător compatibil HDCP 2.2 îndeplinește specificațiile HDMI, inclusiv 3D, Deep Color, rata maximă de date (10,2 Gbps) și calitate video 4K de până la 100 m.
VE814AT acceptă transmisia de semnalizare RS-232 și IR, permițând controlul dispozitivului sursă HDMI de la unitatea distantă (VE814AR), dând în același timp acces la dispozitivul de afișare HDMI de la unitatea locală (VE814AT). În plus, acceptă Modul Long Reach care extinde semnalele HDMI până la 150 m, 1080p, printr-un singur cablu Cat 5e/6.

3) Cu ajutorului splitter-ului VS184B True 4K HDMI este trimisă o sursă video digital de înaltă definiție la patru afișaje în același timp. Acceptă toate echipamentele compatibile HDMI, cum ar fi playere DVD, set-top box-uri prin satelit și toate monitoarele, afișajele, proiectoarele sau televizoarele HDMI.
Splitter-ul HDMI VS182B True 4K este compatibil HDMI 2.0, 4K la 60 Hz (4:4:4) acceptând fluxuri audio multiple. Este eficient atât în spații mari cum este sala de conferință Orlando, cât și în aplicațiile home theater sau în cele corporative, educaționale și spații comerciale.

4) Transmițătorul HDMI HDBaseT-Lite VE801T se conectează la receptoarele HDBaseT VE801R pentru a extinde semnalele până la 70 m de la sursă folosind un cablu Cat 5e/6/6a. Acesta acceptă funcții HDMI care includ rezoluții de imagine 3D, Deep Color și 4K, plus Dolby Digital 5.1, audio DTS HD și este compatibil HDCP. Designul all-in-one VE801T oferă o metodă ușoară de montare a dispozitivului în orice locație.

5) Receptorul VE801R HDMI HDBaseT-Lite extinde semnalul până la 70 m de la sursă folosind un cablu Cat 5e/6/6a. Acceptă funcții HDMI care includ rezoluții de imagine 3D, Deep Color și 4K, plus Dolby Digital 5.1, audio DTS HD și este compatibil HDCP. Designul all-in-one VE801R oferă o metodă ușoară de montare a dispozitivului în orice locație.

6) Receptorul VE812R HDMI HDBaseT permite amplasarea unui afișaj HDMI la până la 100 de metri distanță de dispozitivul sursă și poate fi extins convenabil din punct de vedere al costurilor folosind un singur cablu Cat 5e.

VE812R acceptă HDMI (3D, Deep Color), Ultra HD (4k x 2k) și este compatibil HDCP. În plus, modulul EDID asigură o calitate video optimă pentru orice afișaj HDMI. VE812R este perfect pentru săli de conferințe, săli de ședințe, home theater sau orice instalație care necesită transmisie la distanță lungă și calitate video superioară.

Soluția aleasă de Uniunea Confederațiilor Generale Italiene a Întreprinderilor, Activităților Profesionale și a Lucrătorilor Independenți din Milano asigură atât o distribuție audio-video versatilă, cât și posibilitatea de a fi scalată în viitor pentru a răspunde altor cerințe sau pentru a fi extinsă.