Networking, Pharma & Health — December 28, 2022 at 5:02 pm

ATEN: Cameră de control pentru observarea de la distanță într-un spital de urgență din Europa

by

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, pune la dispoziția spitalelor tehnologia care le permite acestora să îngrijească mai bine și, în același timp, mai eficient pacienții.

1Medicina modernă a făcut posibilă atât extinderea considerabilă a speranței de viață, cât și creșterea calității vieții. Cu toate acestea, trebuie precizat că sistemul de sănătate se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari de capacitate, pe fondul creșterii populației și al îmbătrânirii acesteia, iar epidemia globală de COVID-19 a expus tocmai aceste limite. Pe de o parte, este vorba despre limitele fizice ale clădirilor în care se desfășoară actul medical, iar, pe de altă parte, intervine problema tot mai acută a personalului medical.

Pentru a continua să ofere cea mai bună îngrijire posibilă pentru pacienții săi, un spital din Europa a decis să-și reproiecteze secțiile într-o îmbinare de camere de grup și individuale pentru pacienți, camere care ar putea fi monitorizate în mod convenabil 24/7 dintr-o singură cameră de control centrală.

Cerințele principale pentru un sistem integrat

Sistemul propus de ATEN a trebuit să răspundă câtorva cerințe foarte importante:
1. Trebuie să ofere posibilitatea de a distribui la distanță înregistrări video 4K HDMI către un perete video 3×3;
2. Trebuie să ofere posibilitatea unui management centralizat și ușor de gestionat pentru diferite echipamente medicale, de supraveghere și alte surse;
3. Să ofere utilizatorilor metode de control flexibile pentru mobilitate și comoditate;
4. Să ajute la creșterea calității asistenței medicale prin oferirea posibilității unor intervenții rapide din partea personalului medical.

Sistemul de monitorizare a asistenței medicale trebuie să integreze echipamente EKG, echipamente de supraveghere, la care se adaugă microscoape, PC-uri și TV. În același timp, trebuie să ofere posibilitatea accesării dosarelor medicale. A fost necesară instalarea unui Video Wall 3×3 pentru a afișa în mod flexibil o mare varietate de intrări. În plus, membrii echipei medicale aveau diferite niveluri de familiarizare cu tehnologia Pro AV, așa că soluția trebuia să fie suficient de intuitivă și simplă pentru a fi folosită de toată lumea.

Soluția implementată –  ATEN Matrix Switch și Control System

Cu ajutorul soluției ATEN Matrix Switch și Control System, medicii pot să efectueze mai multe sarcini în mod eficient, pot scrie rapoarte în timp ce monitorizează starea pacientului și pot controla sistemul folosind propriile dispozitive mobile cu care sunt familiarizați, ceea ce scade curba de învățare și îmbunătățește în același timp calitatea serviciului medical.

În centrul soluției propuse de ATEN se află Switch-ul Matrix 16×16 VM1600A. Datorită designului său modular și diverselor module compatibile disponibile, acesta poate conecta până la 16 surse de semnal cu până la 16 dispozitive de afișare, folosind diverse interfețe, precum 4K HDMI, 4K DP, HDBaseT, 3G-SDI, DVI sau VGA. În acest fel, este garantată compatibilitatea cu o multitudine de dispozitive care furnizează conținut, precum sisteme de arhivare pentru imagistică medicală (PACS), sisteme EKG, sisteme de înregistrare video, PC-uri și chiar Apple TV. Iar redarea pe un panou video compus din 9 ecrane la rezoluție 4K nu reprezintă nicio problemă. De asemenea, echipamentul este ajutat și de soluțiile de extensie video ATEN HDMI VE801A.

Compuse dintr-un dispozitiv de transmisiune (VE801T) și unul de recepție (VE801R), acestea pot fi folosite pentru a transmite imagini HDMI la rezoluție 4K/1080p din diverse surse, precum microscoape sau camere web, pe distanțe de până la 40/70 m.

Eficiență, comoditate și control centralizat ușor
Pentru controlul de la distanță al diverselor echipamente, ATEN a introdus în sistem și dispozitivul VK2100A. Prevăzut cu interfețe Serial bidirecționale programabile, intrări și ieșiri digitale și canale comutate, acesta a fost conceput special pentru managementul clădirilor moderne și este compatibil cu o paletă largă de standarde de comunicații, ceea ce asigură un nivel superior de flexibilitate și compatibilitate. Acționând ca un controller principal, modelul asigură conectivitatea cu toate echipamentele hardware prezente într-o încăpere, precum routere, proiectoare video sau de iluminat. Controlul este posibil practic de oriunde, de pe dispozitive iOS, Android sau Windows.

Pe lângă redare, cu ajutorul modelului ATEN CS1644A – un switch KVMP cu 4 porturi și suport USB, DVI Dual Link, Dual Display și Audio, a fost implementată și posibilitatea controlului tuturor echipamentelor integrate într-o soluție de monitorizare a pacienților. Acționând ca o consolă dual-display, acesta poate fi folosit pentru a accesa de la un singur pupitru de control sistemul de arhivare pentru imagistică medicală (PACS), sistemul EKG, sistemul de înregistrare video și un PC.

De asemenea, ATEN Matrix Switch și Control System se integrează fără probleme cu sistemul de videoconferință existent pentru a îmbunătăți comunicarea inter-disciplinară pentru o îngrijire mai rapidă si complexă.

Toate aceste echipamente se regăsesc în portofoliul ATEN și pot fi implementate de orice instituție medicală care dorește să crească nivelul de calitate al serviciilor furnizate pacienților, indiferent dacă este vorba despre o clinică privată de mici dimensiuni sau un spital de urgență sau județean de mari dimensiuni.