EDUCATIE / JOB — January 10, 2023 at 11:06 am

Cele mai căutate joburi la început de an

by

Aproximativ 10.000 de joburi au fost postate în prima săptămână a anului pe eJobs.ro, platforma de recrutare online. Nivelul este similar cu aceeași perioadă a anului trecut, 2022 marcând, cu 420.000 de joburi noi postate de angajatori, recordul ultimilor 20 de ani.

Job search website on laptop. Find a jobDe altfel, și candidații s-au activat imediat după terminarea sărbătorilor, astfel încât vedem un număr de peste 225.000 de aplicări, în ușoară creștere față de același interval de timp de anul trecut.

Joburile care au atras cele mai multe aplicări la început de an au fost pentru agent de vânzări remote, junior banker, operator introducere date, operator colectare debite și casier în sală de jocuri de noroc. Fiecare dintre aceste poziții a adunat peste 1.000 de aplicări în decurs de doar câteva zile.

În ceea ce privește anul 2023, deja se prefigurează câteva tendințe clare pe piața muncii. Una dintre ele este legată de faptul că programul hibrid îl va înlocui pe cel 100% remote, asta deși tot anul trecut a stat sub semnul unei creșteri masive atât a ofertei de joburi care nu cereau prezența la birou, cât și a cererii.

Creșterea numărului de angajați cu două joburi și importul de personal din afara țării reprezintă alte tendințe care vor contura piața muncii în lunile ce urmează.