Business — January 28, 2023 at 10:27 am

RBC preia integral Fullscreen Digital

by

Romanian Business Consult (RBC), liderul pieței locale de soluții IT pentru retail modern si banking cumpără Fullscreen Digital, companie locală de dezvoltare software cu expertiză in proiecte de transformare digitală in industrii precum servicii financiare, retail modern, energie & utilități. Prin această achiziție grupul RBC își consolidează expertiza de dezvoltare software si transformare digitală, lărgindu-și gama de servicii IT pe care o oferă clienților săi.

iStock_000000833867Medium1Fullscreen Digital era deținută anterior tranzacției de un grup de antreprenori români. Compania va continua să opereze ca entitate separată, urmărind însă aceeași misiune și aceleași valori de business, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite.

RBC, fondată în urmă cu peste 30 ani, este condusă de antreprenorul Andrei Bojiţă, care deține 51% din acțiuni și compania de investiții ORESA, care a achiziționat 49% din acțiuni în 2014. La nivel consolidat, RBC are circa 400 angajați și estimează vânzări de peste 60 milioane euro în 2022.

În urma achiziției, grupul RBC își consolidează echipa de specialiști în dezvoltare software și implementare de aplicații, extinzându-și gama consacrată de servicii IT & software cu specializarea Fullscreen Digital in transformare digitală, segment care atrage investiții tot mai mari din partea clienților tradiționali ai RBC, activi in sectoarele de retail modern si banking.