Enterprise Software — January 31, 2023 at 12:54 pm

BITSoftware recomandă companiilor românești accesarea de fonduri nerambursabile

by

BITSoftware, companie emblematică a domeniului IT&C din România cu o experiență de 30 de ani în dezvoltarea de soluții de business, își
continuă eforturile de susținere a mediului local de afaceri prin recomandarea finanțărilor disponibile cu programul PNRR C9 și creșterea gradului de digitalizare.

Conform rezultatelor studiului Indicelui economiei și societății digitale (DESI) 2022 realizat de Comisia Europeană, România ocupă ultimul loc în rândul celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește adopția instrumentelor digitale la toate palierele societății. Ceea ce este îngrijorător este faptul că țara noastră are cel mai redus ritm de creștere al indicelui DESI în perioada 2015-2022, acest lucru având ca efect creșterea ecartului față de celelalte țări ale UE.

Planul Național de Redresare și Reziliență, prin Componenta 9 – Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare – este o oportunitate majoră pentru companiile din România de a introduce în procesele lor de afaceri instrumente digitale cu impact profund asupra eficienței operaționale, a competitivității și a rentabilității. Obiectivul acestei componente a PNRR îl reprezintă acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii pentru digitalizarea activității, bugetul total pus la dispoziție ridicându-se la 347,5 milioane de euro.

Remus Cazacu_comunicat„Impactul acestui program asupra antreprenoriatului din România poate fi unul extrem de important, ar putea da un impuls dezvoltării economice, dar și dezvoltării societății în ansamblu prin efectele pe care le creează – creșterea calității produselor și serviciilor, oportunitățile de dezvoltare a companiilor și de acoperire a unor zone mai ample, crearea unui mediu propice inovării”, declară Remus Cazacu, Director General şi fondator al BITSoftware.

Compania BITSoftware, partener de încredere și unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business din România de 30 de ani, înțelege rolul pe care îl poate juca PNRR în această transformare a economiei locale. Din acest motiv, BITSoftware recomandă digitalizarea și aplicarea pentru finanțarea utilă în implementarea unor soluții de afaceri adaptate companiilor.

Parte a Grupului Entersoft, BITSoftware deține cel mai complet portofoliu de produse software de business, acoperind nevoi la nivel de companie și departamentale cu soluții ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales și Service, BI precum și cu alte soluții pentru aproape toate verticalele. Cu peste 600 de ingineri calificați care pot oferi soluții de top, oportunitățile de viitor sunt fascinante și pot sprijini viziunea clienților pentru transformarea digitală.

Produse BITSoftware-EntersoftSocrateERP și Entersoft Business Suite includ funcționalități complete de gestiune și raportare, pentru firme din aproape orice domeniu. Soluția CRM vă oferă acces la toate informațiile utile centralizate într-un singur loc, astfel încât să puteți eficientiza vânzările, activitățile de marketing şi serviciile oferite clienților. Soluțiile WMS asigură o administrare automată și completă a tuturor activităților de depozitare pentru un număr nelimitat de entități.

 

Echipa BITSoftware are, de asemenea, o experiență extinsă în implementarea sistemelor software achiziționate prin intermediul fondurilor europene. Specialiștii săi sunt gata să sprijine microîntreprinderile românești și firmele mici și mijlocii, cu până la 250 angajați, ce activează în orice domeniu de activitate non-IT și capabile să suporte minim 10% din cheltuielile eligibile, să acceseze fonduri nerambursabile cu valori cuprinse între 20.000 și 100.000 de euro.

Depunerea proiectelor începe la 15 februarie 2023 și se încheie pe 18 aprilie, iar implementarea investiției trebuie finalizată până la 30 iunie 2025. Toate celelalte repere calendaristice le puteți găsi pe pagina dedicată de pe site-ul BITSoftware.

„Suntem în slujba antreprenorilor români de aproximativ trei decenii, iar acesta este, poate, cea mai importantă oportunitate pe care am întâlnit-o pentru ca ei să își eficientizeze procesele de afaceri prin implementarea unor instrumente software adaptate nevoilor lor”, a declarat Remus Cazacu, Director General şi fondator al BITSoftware, completând: „Valul de transformare digitală a provocat schimbări substanțiale în celelalte economii la nivel mondial și este momentul ca organizațiile din România să profite de această conjunctură favorabilă – disponibilitatea de fonduri nerambursabile, acces la consultanță, la soluții moderne și la instruire”.

Aflați mai multe despre achiziția sistemelor informatice cu fonduri europene de la consultanții BITSoftware, completând formularul online sau trimițând un e-mail la adresa contact@bitsoftware.ro.