Retail / Horeca — February 1, 2023 at 12:11 pm

IKEA și Sabine Marcelis lansează colecția VARMBLIXT, care explorează puterea designului sculptural și a luminii

by

IKEA, alături de designerul Sabine Marcelis din Rotterdam, lansează colecția VARMBLIXT, care pune în evidență obiecte de iluminat sculpturale, veselă unică, covoare vibrante și multe alte elemente. Alcătuită din 19 produse, colecția este concepută pentru a interacționa atât cu lumina directă, cât și cu cea indirectă. Aceasta va fi pusă în vânzare începând cu luna februarie a acestui an.

IKEA_Colecția VARMBLIXT (1)Colecția VARMBLIXT creată de IKEA își propune să amplifice curiozitatea oamenilor legat de iluminarea locuinței. Ca parte a unui obiectiv pe termen lung, IKEA își dorește să încurajeze schimbarea privind iluminarea, de la simpla funcționalitate, la emoție. Această inițiativă este concepută pentru a aduce inspirație cu privire la modul în care lumina poate transforma aspectul, senzația și atmosfera din casele noastre.

În colecția VARMBLIXT există patru articole de iluminat care vor rămâne în gama IKEA pe termen lung. Inspirate de capacitatea creativă a lui Sabine de a se juca atât cu forme, cât și cu obiecte unice, luminile reprezintă principala direcție de design a colecției.

Printre cele mai importante elemente de iluminat se numără lampa suspendată VARMBLIXT LED, a cărei design include țevi curbate realizate din sticlă albă mată, și oglinda de perete VARMBLIXT LED, proiectată cu un panou din sticlă semitransparentă și o bandă luminoasă. Ambele produse constituie un obiect sculptural uimitor atunci când sunt stinse, iar atunci când sunt iluminate, acestea se transformă într-un spectacol magic de inginerie luminoasă.

IKEA_Colecția VARMBLIXT (3)„Am dorit să adopt o abordare neașteptată în explorarea ideii de cum funcționează iluminatul într-o locuință și să inspir oamenii să ia în considerare noi forme și elemente care se integrează și evidențiază diferite tipuri de spații interioare într-un mod nou, îndrăzneț și artistic”, este de părere Sabine Marcelis.

De asemenea, colecția explorează un motiv caracteristic lucrărilor lui Sabine, și anume “the perfectly infinite doughnut” (gogoașa perfect infinită).

Prima serie de obiecte inspirate de acest design va fi disponibilă sub forma a două variante de veselă, în două dimensiuni, și a unei lămpi semnate de artistă. Îmbinând viziunea artei și a designului, lampa VARMBLIXT LED, cu un design curbat, este pusă în valoare atunci când interacționează cu lumina și reprezintă un obiect versatil, întrucât poate fi montată pe perete sau expusă pe o masă.

„Când lumina trece prin sticla portocalie, face ca forma asemănătoare unei gogoși să lumineze cu o strălucire caldă.”, spune Sabine Marcelis. “Este o priveliște magică, care atrage privirea – indiferent dacă se află pe o masă sau pe un perete.”, adaugă aceasta.

IKEA_Colecția VARMBLIXT (4)Colecția, care se concentrează, totodată, pe o paletă de culori calde, cuprinde și două covoare inspirate de razele unui apus de soare. Covorul de dimensiuni mai mari, care este realizat din lână 100% tușată manual, are un gradient de culori calde. Acesta se estompează ușor de la portocaliu intens la galben chihlimbar, ca un apus de soare, în timp ce stilul său în mai multe straturi amplifică design-ul, oferind o iluzie de profunzime și culoare.

„În crearea colecției VARMBLIXT, viziunea noastră a fost aceea de a continua să îmbinăm designul cu obiecte sculpturale. Este o colaborare conectată la estetica funcțională din spațiul nostru, inspirând în același timp oamenii să opteze pentru obiecte utile și versatile în casă.”, spune Henrik Most, Creative Leader la IKEA.

Aflați mai multe despre cum a fost concepută colecția VARMBLIXT.

Colecția VARMBLIXT va fi lansată în toate magazinele IKEA în februarie 2023.