IT Efficiency / Sustainability — February 15, 2023 at 11:24 am

Konica Minolta inclusă pe lista celor mai sustenabile 100 de companii din lume pentru al cincilea an consecutiv

by

Konica Minolta a fost nominalizată pe lista “2023 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” (2023 Global 100). Compania se află printre cele mai sustenabile 100 de companii din lume pentru a șasea oară, fiind inclusă pentru prima dată în 2011 și pentru cel de-al cincilea an consecutiv din 2019.

0118_1Lista celor 100 de companii sustenabile la nivel global – Global 100 – este anunțată anual de către Corporate Knights, din Canada, la reuniunea Forumului Economic Mondial (WEF) – cunoscută sub numele de “Davos Meeting”. Întâlnirea de anul acesta a avut loc între 16 și 20 ianuarie.

Companiile din lista “2023 Global 100” au fost selectate în baza unei evaluări riguroase din peste 6.000 de organizații de pe întregul mapamond. Printre criteriile care trebuie îndeplinite de către companiile participante, cu venituri de peste 1 miliard USD, se numără indicatorii de mediu, sociali și de guvernanță, precum și capacitățile de a promova diversitatea și inovația. Un alt criteriu important îl reprezintă și procentul vânzărilor de produse ecologice. Printre companiile care excelează în sustenabilitate au fost nominalizate patru companii japoneze.

global 100 most sustainable corporations in the worldKonica Minolta – una dintre cele patru organizații japoneze incluse pe lista Global 100 – dezvoltă continuu produse și soluții pentru a aborda problemele sociale și de mediu, eficiente din punct de vedere energetic și ajută clienții să-și transforme procesele de producție și să promoveze reformarea stilului de lucru.

Atunci când dezvoltă un produs, Konica Minolta identifică impactul pe care acesta îl are asupra mediului înconjurător, în fiecare etapă a ciclului său de viață, de la fabricare și transport, până la utilizare și eliminare.

În același timp, compania evaluează obiectivele pe care le-a stabilit în scopul de a deveni o organizație sustenabilă. Procedând astfel, Konica Minolta încearcă să reducă impactul asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viață al produselor sale. Acest sistem de evaluare permite companiei să lanseze doar produsele care îndeplinesc standardele schemelor de etichetare ecologică din diferite țări, inclusiv condițiile Blue Angel Mark, din Germania, Eco Mark, din Japonia și cele ale programului internațional ENERGY STAR. Totodată, compania respectă cele mai recente standarde de mediu, gestionând în mod corespunzător substanțele chimice și îmbunătățind performanța de mediu a produselor sale.

Konica Minolta va continua să genereze inovație, pentru a promova atât creșterea afacerii sale, cât și crearea de noi valori pentru mediul înconjurător și întreaga societate, la nivel global.