Business — February 15, 2023 at 11:04 am

M247, furnizor de soluții ITC pentru companii, își dublează investițiile în infrastructură pentru a putea susține cererea din piață

by

M247 Europe, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de hosting, conectivitate și administrare date din România, anunță o dublare a bugetului de investiții pentru anul în curs, pentru a susține cererea din piață. Pe parcursul anului 2022 compania a investit 4,5 milioane de euro în infrastructura ITC, pentru a permite companiilor partenere intensificarea procesului de digitalizare și securizarea datelor. Pentru anul în curs bugetul de investiții a fost dublat până la 9 milioane de euro.

M247 Europe este o companie ITC, cu activitate internațională, având sediul în România. Compania a înregistrat în ultimii cinci ani o creștere constantă a cifrei de afaceri anuale de peste 22%, ajungând la valoarea de 24,6 milioane de euro în 2022. Pentru anul în curs oficialii companiei estimează de asemenea o evoluție cu două cifre a acestui indicator.

Gabriel Popescu, director financiar M247 Europe„Avansul activității M247 în 2022 a fost susținut de digitalizarea activităților companiilor, interesul pentru securizarea segmentului ITC și implementarea de proiecte de eficientizare a costurilor. Serviciile cloud s-au dovedit esențiale în acest sens. Estimăm că această tendință se va menține și anul acesta. Astfel, suntem pregătiți să ne dezvoltăm activitatea pentru a fi alături de partenerii noștri, oferindu-le serviciile necesare pentru a rămâne agili și competitivi pe termen lung”, a declarat Gabriel Popescu, director financiar M247 Europe.

„În 2023 plănuim să dezvoltăm un nou centru de date de ultimă generație în București, pentru a deservi atât companiile cu evoluții rapide, care doresc să își extindă prezența regională, cât și companiile care doresc să își crească prezența pe plan local”, a adăugat Gabriel Popescu, oficialul M247 Europe.

M247 Europe a lansat în 2022 propria soluție de Public Cloud, pentru a permite companiilor gestionarea datelor la cel mai înalt nivel de securitate și flexibilitate, la costuri accesibile. Mutarea datelor în cloud reduce costurile cu energia în companii, precum și nevoia de spațiu și de investiții în infrastructura ITC. Produsul este ideal pentru organizațiile în dezvoltare, permițând suplimentarea spațiului necesar pentru stocarea în siguranță a datelor.

Investițiile M247 Europe din 2022, în valoare de 4,5 milioane euro, au vizat în principal lucrări de modernizare a sistemelor de hardware, software, cloud și rețea pentru a continua actualizarea liniei de servere în vederea satisfacerii cerințelor în continuă schimbare din industrie în materie de scalabilitate, flexibilitate și performanță pentru centrele de date. Bugetul alocat investițiilor se va dubla în 2023, pentru consolidarea prezenței locale și susținerea parteneriatelor internaționale.

M247 Europe este un furnizor global de soluții tehnologice pentru companii, cu sediul central în București. Compania are o experiență de peste 20 de ani, susținând dezvoltarea companiilor și instituțiilor publice prin servicii de conectivitate, cloud, hosting și securitate cibernetică, inclusiv Backup date și Disaster Recovery.

M247 Europe deține în România două centre moderne de date. La nivel global compania operează una dintre cele mai extinse rețele, fiind conectată la cele mai importante puncte de internet exchange din lume, cu acces la peste 50 centre de date.