Cloud Computing / Edge, Expert IT — February 20, 2023 at 11:36 am

Culoarea verde a business-ului tău

by

Cu toții ne dorim să cheltuim cât mai puțin și să obținem cât mai mult atunci când vine vorba de calitate, performanță, caracteristici sau capacități. Pentru a conduce un business avem nevoie de pregătire temeinică, siguranță, putere de anticipare, performanțe constante, un context economic și politic stabil, eficientizarea costurilor sau pur și simplu, anduranță.

English version

 

Computer network security technology. Local computer network structure communications with data center or online server via protected internet connection. Cybersecurity data concept. Home network.Întrebarea este, conducem în siguranță, cunoaștem toți factorii care pot influența parcursul unui business?

Dacă acest parcurs ar fi gestionat de un semafor, business-ul tău la ce culoare așteaptă acum?

Dacă te-ai pregătit temeinic, plus un pic de noroc, atunci aștepți la un “verde”, ca atare vei avansa, vei avea prioritate și dacă mai multe semafoare se sincronizează, drumul se eliberează. În orice context verdele are o semnificație pozitivă și toți tânjim după el.

Este important cum ne pregătim să-l obținem, iar primele semne că vom ajunge într-un moment de cumpână sunt celelalte două culori care apar inevitabil în timp, galben și roșu. La “galben” sunt mai multe șanse să avem un moment de circumspecție, să ne gândim la alternative”, pe când roșu semnifică clar o oprire. Roșu induce frică, nu ne place și ne este greu să-l gestionăm.

Însă fără acest tandem, verdele nu ar exista.

În orice business funcționarea semaforului și viteza cu care depășești momentele critice depinde în mare măsură de tehnologie, aceasta fiind printre puținele aspecte care rămân în controlul nostru.

Cum te ajută tehnologia să prinzi cât mai mult “verde” și de ce nu, chiar să-ți planifici apariția lui în timp?

  1. Un audit IT de securitate și funcționalitate, te ajută să previi și să bugetezi eficient eventualele investiții.
  2. Aceste investiții sunt fructificate printr-un management IT integrat la nivelul întregului sistem informatic, însemnând o administrare într-un mod cât mai automatizat, mîrind astfel gradul de amortizare. Automatizarea se obține prin intermediul unor aplicații specifice care se intersectează cu intervenția inginerilor IT. Noi am creat un nucleu central “Virtual CTO”- cu ajutorul căruia clienții beneficiază de audit IT și de monitorizarea parametrilor de funcționalitate și securitate în timp real, suport IT remote, revizie periodică a întregului sistem IT și un sistem de ticketing care elimină birocrația micșorând astfel timpul de răspuns.
  3. Investițiile pe care le propunem sunt menite să creeze un ecosistem, atât la nivelul aplicațiilor de bază folosite de utilizatori – Microsoft 365 de exemplu, cât și al celor specifice, de tip ERP sau CRM.
    • HyperHost – Software & Hardware as a Service – Servere Virtuale a căror configurație se adaptează în funcție de buget și de nevoi
    • HyperVault – Business Continuity & Disaster Recovery: solutii de tip „back-up as a service”, având la baza Veeam Back-up.

A prinde undă verde este totodată o chestiune care ține și de sincronizare, iar recunoașterea momentului potrivit pentru a lua o decizie ce ține și de instinct, ca atare faza de analiză nu trebuie să fie doar o chestiune pur matematică.

de Alexandru Trifu, Sales Manage HYPECUBIC