Business — February 21, 2023 at 2:08 pm

System Innovation Romania a depăşit 2 milioane euro cifra de afaceri în 2022

by

System Innovation România, principalul partener al SAP Business One pe piața locală, a înregistrat în 2022 o creștere de 20% a cifrei de afaceri, depășind 2 milioane de euro. Totodată, numărul de angajați a crescut la 30, distribuiți în cele două sedii din București și Cluj-Napoca.

Ponderea principală a veniturilor a fost generată de implementarea sistemului ERP SAP pentru companii mici și mijlocii, urmată de serviciile de BI Qlik. Principalii vectori de creștere în 2022 au fost derularea unor proiecte mari la jucători cheie din domeniile petrol și gaze, construcții, real-estate și distribuție. Aceste proiecte au inclus implementări integrate ERP și Business Intelligence, precum și dezvoltarea de aplicații mobile, 100% personalizate.

Complementar, compania a derulat multiple proiecte de implementare a sistemelor de raportare SAF-T și eFactura, atât pentru clienți de SAP Business One, cât și pentru cei ai altor sisteme ERP. Deoarece SAP este un sistem ERP internațional, utilizat în țări europene care au adoptat formarul de raportare SAF-T anterior României, System Innovation a preluat know-how-ul deja existent pentru a-și ajuta clienții locali.

Ciprian Condur - System Innovation Romania„2022 a fost un an cu schimbări legislative multiple, pe care însă le-am transformat în oportunități. Ne-am pregătit din timp pentru trecerea la SAF-T, mulțumită experienței internaționale, ceea ce ne-a asigurat un număr mare de proiecte. SAF-T a fost o sursă importantă de crestere a veniturilor, mulțumită atât cererilor din partea clienților de SAP Business One, cât și ai altor soluții ERP. În 2022 echipa a ajuns la 30 de oameni, însă focusul nostru este pe dezvoltarea de competențe și ridicarea nivelului de expertiză și mai puțin pe creșterea organică”, afirmă Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Pentru 2023, System Innovation urmează trendul generat de SAP la nivel global: orientarea către cloud. Planurile includ aducerea unor noi produse SAP în portofoliu, dar și dezvoltarea unor produse proprietare noi pe aria de mobilitate și gestiune depozite (WMS). Complementar, pentru a răspunde cerințelor clienților, compania va accelera în acest an dezvoltarea diviziei de Business Intelligence.

System Innovation preconizează o creştere similară şi în 2023, piaţa de profil fiind catalizată de interesul tot mai mare al companiilor pentru soluții ERP moderne și cu amprentă internaţională. Mai mult, piaţa locală va fi alimentată de numeroase programe cu finanțare nerambursabilă. Un astfel de program este Digitalizare IMM, cu un buget de 345 milioane euro şi care include pe lista de cheltuieli eligibile soluții ERP și BI livrate din cloud.