NEWS — February 27, 2023 at 5:32 pm

Profitul net al Safetech Innovations a crescut în 2022

by

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 34,9 milioane de lei în 2022, o creştere cu 52% faţă de rezultatul din 2021 şi un profit net de 10,2 milioane de lei, o apreciere cu 70% comparativ cu 2021.

Aceasta este prima raportare a rezultatelor financiare întocmite conform standardelor IFRS după listarea companiei pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti la începutul acestei luni.

Victor Gansac, Safetech Innovations„La performanţa financiară din 2022, serviciile de securitate cibernetică, au contribuit cu 43% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 57%. În 2022, am avut parte de o creştere a numărului de contracte recurente, dar şi la nivel de clienţi, reuşind să câştigăm 14 clienţi noi. La nivelul serviciilor de securitate cibernetică, clienţii noştri s-au orientat către servicii pentru creşterea nivelului de protecţie, identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, precum şi pentru realizarea de evaluări de conformitate. De asemenea, pe baza acestor evaluări şi a unui plan de măsuri, tot mai mulţi clienţi au decis să investească în soluţii de securitate cibernetică”, a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

În 2023, Safetech Innovations vizează consolidarea afacerii din România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel încât aceasta să producă rezultate. Totodată, anul acesta, compania se va concentra pe creşterea capabilităţilor tehnice ale echipei, continuarea dezvoltării produselor proprii şi introducerea de noi soluţii în portofoliu.