IT support — March 7, 2023 at 11:10 am

Binance își reînnoiește angajamentul de a sprijini femeile din tehnologie, planifică acțiuni dedicate în România

by

Cu un accent sporit pe educație, mentorat și burse axate pe femei, compania își propune să niveleze decalajul de gen din industrie.

BinanceÎnainte de Ziua Internațională a Femeii, Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, își reînnoiește angajamentul de a crește numărul de femei active și angajate în Web3. Prin inițiative de educație și mentorat axate pe femei, Binance a investit, până în prezent, peste 2 milioane de dolari pentru a sprijini femeile din peste 10 țări din întreaga lume și va spori aceste eforturi în anul următor, inclusiv prin acțiuni dedicate femeilor din România active în Web3.

Binance se angajează să creeze și să finanțeze educația Web3 pentru femei.
Binance Charity a donat 2 milioane de dolari pentru a finanța peste 36.000 de burse Web3 dedicate femeilor în 2022 și va continua să finanțeze cursuri, programe și burse în 2023, cu accent pe femei și comunitățile subreprezentate. Având în vedere că femeile reprezintă doar 37% dintre deținătorii de criptomonede, educația este cheia pentru a da mai multora dintre ele puterea să se alăture industriei.

„Ne angajăm să sprijinim femeile în Web3 și avem un plan de parcurs cu acțiuni dedicate României, care vizează educația, precum și susținerea acestui segment extrem de entuziast și important. Vom face pași importanți în acest domeniu, pe parcursul anului 2023”, declară Ilie Pușcaș, Binance Country Manager.

Bursele din 2022 pentru a studia blockchain și cursuri legate de cripto la universități, școli și organizații nonprofit au fost acordate femeilor din Germania, Nigeria, Kenya, Brazilia, Franța, Africa de Sud, Australia și Ucraina. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Binance Charity va face și o donație suplimentară de 100.000 USD Agenției pentru Inovare și Tehnologie din Georgia (GITA), pentru a sprijini educația și formarea web3 pentru femei. Academia Binance va oferi conținut educațional pentru cursurile GITA web3.

Binance se angajează să crească reprezentarea feminină în rândul forței de muncă.
Binance a fost co-fondată în 2017 de Yi He, iar companie este una dintre puținele entități active în cripto fondate de o femeie. Mai puțin de 5% dintre fondatorii companiilor cripto de top sunt femei. În 2022, numărul companiilor de criptomonede fondate de femei era de aproximativ 292, din peste 10.000 de companii.

Pentru a aborda în continuare decalajul de gen, Binance a creat primele sale programe oficiale de stagiu și absolvenți, care oferă acces la cariere în cripto pentru talente diverse, indiferent de gen. Compania oferă, de asemenea, îndrumare și consiliere în carieră femeilor prin programe de mentorat dedicate lor, ateliere de lucru pentru talente, cursuri educaționale și discursuri pentru a împărtăși experiența industriei și perspectivele despre accesul la o carieră în Web3.

„Fiind una dintre puținele femei lideri din industrie, cred că avem o misiune, prin Binance Charity și Binance Academy, de a ajuta mai multe femei să înțeleagă tehnologia web3 și blockchain. Programele noastre de educație și stagiu urmăresc să împuternicească tinerele cu setul de cunoștințe și abilități necesare pentru a deveni cu adevărat disruptor”, a declarat Yi He, co-fondator și director de marketing al Binance. „Credem că oricine are idei poate schimba lumea, indiferent de gen. Sperăm că aceste angajamente vor avea ca rezultat mai multe femei în prima linie a inovației și vor aduce schimbarea în industria noastră.”

În plus, față de furnizarea de resurse educaționale gratuite pentru criptomonede în mai mult de 30 de limbi pe Binance Academy, Binance va renunța la taxele de tranzacționare în luna martie, prin codul IWD2023, ca o modalitate suplimentară de a primi noii utilizatori în lumea cripto.