Data Center / Storage — March 7, 2023 at 11:38 am

ELKO anunță noua generație HPE Alletra 4000

by

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță lansarea HPE Alletra 4000, noua generație de servere destinate stocării datelor. Prin introducerea HPE Alletra 4000, portofoliul HPE Alletra se bucură de o extindere în zona de servere pentru stocarea datelor în Cloud. Echipamentele sunt concepute pentru aplicații de date, dispun de un design cu criptare end-to-end și asigură o experiență de Cloud intuitivă.

Imagine2Proiectată pentru a accelera toate operațiunile bazate pe date, indiferent de complexitatea acestora și în condiții economice optime, familia  HPE Alletra 4000 reprezintă prima soluție pentru infrastructură de date în Cloud din portofoliul HPE Alletra.

Furnizate anterior sub marca HPE Apollo 4000, serverele pentru stocarea datelor din noua generație HPE Alletra 4000 asigură o infrastructură de date modernă, concepută special pentru a răspunde cerințelor într-un mod caracterizat de siguranță, eficacitate economică și simplitate operațională. În acest fel, resursele umane și de capital pot fi mai bine utilizate în domeniul aplicațiilor bazate pe date.

Provocarea stocării datelor
Logica spune că o persoană care își fixează un singur obiectiv are toate șansele să îl atingă, pe când una care își fixează mai multe obiective nu va reuși să le atingă pe toate, ca urmare a compromisurilor făcute. Această axiomă se aplică perfect în societatea actuală, bazată pe date, în cadrul căreia companiile încearcă să exploateze la maximum datele, dar sunt nevoite să facă o multitudine de compromisuri, ca urmare a utilizării infrastructurii cu rol general. În realitate, aceste sisteme nu sunt însă proiectate pentru valori optime în ceea ce privește viteza de procesare, fluxul și capacitatea de stocare a datelor. De aceea, organizațiile care se bazează pe date au nevoie de infrastructură optimizată în acest sens, care să le permită o stocare eficientă, protecție și punere în valoare fără o gestiune greoaie și costisitoare.

Design destinat aplicațiilor bazate pe date
Utilizarea datelor la adevărata lor valoare este acum posibilă la orice scară și în condiții economice ideale, mulțumită serverelor destinate stocării datelor, optimizate pe mai multe direcții: capacitate, performanță, economie, densitate, posibilități de depanare și suport. Echipate cu procesoare Intel® Xeon® Scalable din generația a patra, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 se adresează întregului spectru de aplicații bazate pe date – de la volume mari de date și arhive, până la fluxuri mari de date, analiză în timp real și soluții de inteligență artificială și Machine Learning, HCI (hyperconverged infrastructure) și procese puternic bazate pe cache.
Scenariile de utilizare includ procesarea datelor în timp real, protecție împotriva atacurilor Ransomware, E-Discovery, supraveghere video, imagistică medicală, Machine Learning, analiză, conținut destinat partajării, consolidare și descărcare de date și multe altele.

Design securizat end-to-end
Utilizatorii serverelor de stocare a datelor HPE Alletra 4000 beneficiază de securizare end-to-end a sistemelor și a datelor. Aceasta este garantată de HPE, prin securizarea lanțului de furnizare și acoperă toate stadiile, de la momentul pornirii sistemului și până la scoaterea acestuia din uz. Indiferent că este vorba despre componentele hardware sau despre cele software, despre procesul de fabricație sau despre Cloud, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 sunt proiectate pe baza unui nivel de încredere zero, pentru a asigura securitate integrată, scalabilă, fără compromis și o agilitate superioară.

Experiență Cloud intuitivă
Utilizatorii îsi pot gestiona singuri serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000, folosind HPE GreenLake – o platformă Edge-Cloud din cadrul HPE GreenLake for Compute Ops Management. Datorită unei experiențe Cloud intuitive, API-urile REST pot fi folosite pentru automatizarea unor operațiuni, care în alte circumstanțe ar fi deosebit de complicate.

Sistemele HPE Alletra 4000 pot fi folosite și pe bază de serviciu, prin intermediul HPE GreenLake. În acest fel, se scurtează timpul necesar punerii în funcțiune, se eliberează capital și resurse IT, se realizează un echilibru între cheltuieli și necesități și se îmbunătățesc flexibilitate financiară și viteza de operare.

Există două modele disponibile: HPE Alletra 4110 și HPE Alletra 4120

s00011820Alletra 4110 este un server în format 1U cu stocare NVMe, echipat cu două procesoare Intel® Xeon® Scalable din generația a patra și până la 3TB memorie DDR5. Acesta este proiectat pentru aplicațiile cele mai solicitante în materie de performanță, precum volume de date pentru Machine Learning, baze de date distribuite și NoSQL, stocare definită software de înaltă performanță și HCI (hyperconverged infrastructure).

s00011825(1)

Alletra 4120 este un server în format 2U cu stocare NMVe hibridă, echipat cu 1 sau 2 procesoare Intel® Xeon® Scalable din generația a patra și până la 6TB memorie DDR5. El se adresează unor aplicații bazate pe date deosebit de variate, precum volume de date pentru analiză, stocare definită software, protecție convergentă a datelor și arhivare.

Capacitate și performanță
Sistemele HPE Alletra 4000 suportă unități SSD în formatele EDSFF (Enterprise and Data Center Standard Form Factor) și SFF. HPE Alletra 4120 suportă în plus unități SAS/SATA LFF, care oferă densități și capacități de stocare mai mari.
HPE Alletra 4110 – până la 20 unități SSD NVMe  EDSFF sau SFF, cu până la 315GB/s lățime de bandă PCIe Gen5
HPE Alletra 4120 – până la 24 unități LFF în față și 4 unități LFF, 12 unități EDSFF sau 6 unități SFF în spate, sau până la 48 unități SFF în față și 12 unități EDSFF sau 6 unități SFF în spate, cu până la 225.6GB/s lățime de bandă PCIe Gen5, 24Gb/s SAS, sau 6Gb/s SATA

Caracteristici adiționale
Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, care include procesoare, memorie, capabilități I/O, media și securitate, echipamentele HPE Alletra 4000 reprezintă o investiție excelentă în viitorul datelor.
Atât HPE Alletra 4110, cât și HPE Alletra 4120 asigură suport GPU și FPGA pentru accelerarea multor aplicații variate. De asemenea, asigură un nivel ridicat de securitate, prin încorporarea unei încuietori fizice, Logical Configuration Lock, Secure Boot, criptare inteligentă FIPS 140-2, unități de stocare cu auto-criptare și Secure Erase.
HPE Integrated Lights Out 6 (iLO 6) extinde protecția de la nivelul firmware-ului serverului la nivelul firmware-ului unităților de stocare și al interfețelor de rețea. În plus, conexiunea dintre dispozitive și HPE GreenLake Cloud Platform  este securizată de un proces de autentificare bazat pe 5 factori, în timp ce datele sunt securizate de o soluție de criptare AES-256.
Proiectele bazate pe date se bucură de mai mult succes
Serverele pentru stocarea de date HPE Alletra 4000 sunt concepute pentru aplicații de date, dispun de un design securizat și asigură o experiență de Cloud intuitivă. Acestea accelerează proiectele bazate pe date și le permit organizațiilor să le exploateze mai eficient, pentru a inova și a câștiga avantaje competitive.
Pentru a afla mai multe despre sistemele HPE Alletra 4000, vizitați www.hpe.com/alletra4000, iar specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a afla mai multe informații despre linia de servere Hewlett Packard Enterprise prin email la: RO_HPE@elko.ro