Evenimente, IT Efficiency / Sustainability — March 7, 2023 at 10:24 am

MTN și Huawei semnează un memorandum de înțelegere privind îmbunătățirea incluziunii digitale și dezvoltarea durabilă în Africa

by

MTN Group și Huawei au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) la MWC Barcelona 2023 pentru a consolida cooperarea strategică în domeniul mediului, social și al guvernanței (ESG). În cadrul unui summit organizat de cele două părți la MWC Barcelona, memorandumul de înțelegere este aliniat la strategia de afaceri Ambition 2025 a MTN și la strategia de dezvoltare a sustenabilității corporative (CSD) a Huawei, inclusiv la inițiativa sa TECH4ALL.

„Soluțiile digitale de vârf pentru progresul Africii pot fi realizate doar prin puterea parteneriatelor”, a declarat Nompilo Morafo, directorul general pentru sustenabilitate și afaceri corporative al MTN Group, Nompilo Morafo. „Lucrând cu companii precum Huawei, ne putem pune în comun tehnologiile și expertiza pentru a stimula un acces mai mare la conectivitate, competențe digitale și soluții mai ecologice și mai durabile, în beneficiul tuturor.”

Guo Ping„Credem că tehnologia digitală va deveni o forță importantă care va impulsiona dezvoltarea socială și va face lumea mai incluzivă și mai sustenabilă.” a declarat Guo Ping, președintele Consiliului de Supraveghere al Huawei.

În domeniul formării competențelor digitale, proiectul Huawei DigiTruck oferă cursuri gratuite de formare în domeniul competențelor digitale pentru cei care au nevoie, inclusiv pentru cei din comunitățile rurale, persoanele în vârstă, șomerii, precum și pentru fete și femei. Transformat dintr-un container de transport maritim uzat montat pe un camion, DigiTruck este o sală de clasă mobilă alimentată cu energie solară, echipată cu laptopuri, smartphone-uri și conectivitate 4G.
Un alt proiect în domeniul formării competențelor digitale este Huawei ICT Academy. Aceasta instruiește studenții universitari în domeniul competențelor TIC, cum ar fi 5G, cloud computing și AI. Există 1.900 de academii Huawei ICT în 110 țări, care deservesc aproximativ 150.000 de studenți pe an.

MTN’s Skills Academy urmărește să îmbunătățească legătura dintre formarea competențelor digitale și cerințele pieței muncii, în beneficiul producătorilor, consumatorilor și inovatorilor în domeniul tehnologiilor digitale. Parteneriatul urmărește să accelereze eforturile de a ajunge la un număr și mai mare de comunități rurale și îndepărtate și să lărgească portofoliul de formare în domeniul competențelor digitale disponibile.
Având în vedere că o mare parte din populația Africii locuiește în zonele rurale, MTN s-a angajat să își extindă rețeaua către comunitățile insuficient deservite și a stabilit un obiectiv de acoperire în bandă largă rurală de 95% până în 2025. Parteneriatul dintre MTN și Huawei apropie compania de obiectivul său. Compania intenționează să extindă numărul de colaborări și tipurile de modele de parteneriat pe care le are în vigoare.

MTN și Huawei colaborează pentru implementarea RuralStar, o soluție de conectivitate accesibilă pentru furnizarea de acces online pentru comunitățile rurale și izolate. Soluția depășește barierele tradiționale care fac ca conectivitatea la rețea în astfel de scenarii să fie neviabilă pentru operatori și va extinde colaborarea dintre parteneri, urmând exemplul finalizării primei dovezi de concept RuralStar din lume în Ghana, în 2017.
În ceea ce privește reducerea emisiilor de dioxid de carbon, Huawei va sprijini angajamentul MTN de a minimiza impactul său asupra planetei și de a atinge un nivel net zero până în 2040. Partenerii vor lucra la decarbonizarea infrastructurii de telecomunicații a operatorului, care acoperă site-urile RAN (Radio Access Network), rețelele de transport, stocarea și centrele de date. Această realizare a decarbonizării rețelei se va face printr-un mix de tehnologii de eficiență energetică și prin aplicarea de soluții ecologice inovatoare.