Evenimente — March 8, 2023 at 4:38 pm

Huawei lansează soluțiile MAGICSwave cu microunde pentru o implementare 5G mai rapidă

by

Huawei a lansat soluția MAGICSwave cu microunde în cadrul Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2023. MAGICSwave folosește inovații trans-generaționale pentru ca operatorii să poată construi rețele țintă simplificate, mai bine orientate către evoluția 5G pe termen lung, având în vedere că optimizează costurile totale (TCO) și asigură o evoluție lină a rețelei.

230302-10MAGICSwave a fost proiectat pentru scenarii obișnuite cu microunde, cum ar fi o capacitate urbană mare și transmisii suburbane cu rază de acțiune ultra-lungă. Soluția integrează o serie de tehnologii de vârf, cum ar fi noua soluție 2T pentru toate benzile, transmisia reală în bandă largă și cu rază de acțiune ultra-lungă și o platformă unificată foarte integrată, pentru ca operatorii să poată construi rețele de transport 5G extrem de rentabile.
• Noua soluție 2T pentru toate benzile este prima de acest gen din industrie care acoperă toate benzile. Aceasta acceptă o lățime de bandă foarte mare, cu 50% până la 75% mai puțină implementare hardware.
1. Bandă cu adevărat largă: 2T2R 2CA (carrier aggregation) de ultimă generație în bandă comună acceptă o lățime de bandă de 800 MHz. Acest lucru le permite operatorilor să realizeze cu ușurință implementări CA scalate pe baza spectrului lor. O singură unitate hardware poate suporta o capacitate de 5 Gbiți/s, iar utilizarea CA oferă o acoperire cu 4,5 dB mai mare. Astfel, fie spațiul de instalare a antenei poate fi redus cu 50%, fie distanța de transmisie poate fi mărită cu 30%, oferind un suport solid pentru extinderea lină a capacității.
2. Transmisie cu rază de acțiune ultra-lungă: Un singur modul hardware 2T în bandă E de ultimă generație acceptă o capacitate de 25 Gbiți/s, cu 150% mai mare decât nivelul industriei. Alimentată de Supper MIMO, aceasta acceptă o capacitate de interfață aeriană de 50 Gbiți/s. În plus, este echipată cu singurul modul comercial de transmisie de mare putere din industrie, de 26 dBm. Cu noile antenele 2D cu urmărire inteligentă a fasciculului (IBT), distanța de transmisie a benzii E crește cu 50%, permițând benzii E să corespundă oricărui mediu. Operatorii vor putea astfel să înlocuiască benzile comune cu banda E și să reducă diametrele antenelor și cheltuielile cu spectrul, reducând costurile totale cu 40%.
• Integrarea în bandă de bază ultra-înaltă ajută la soluționarea exploatării și întreținerii din ce în ce mai complexe a rețelei. Huawei oferă o platformă de bandă de bază de ultimă generație care acceptă toate benzile cu microunde. Aceasta este o unitate 25GE de interior care oferă 24 de direcții RF într-un spațiu de doar 2U. Cu acest nivel dublu de integrare, spațiul unităților de bandă de bază se reduce la jumătate. Cu o singură cutie care oferă bandă de bază pentru toate benzile cu microunde, operatorii pot extinde capacitatea de bandă încrucișată, pentru o trecere lină pe termen lung la 5G.

Perry Yang, președinte Huawei Microwave Product Line, a explicat: „Pe măsură ce implementarea 5G se accelerează, operatorii trebuie să-și modernizeze rețelele de transport datorită creșterii cererii de trafic. MAGICSwave de la Huawei oferă o capacitate de interfață aeriană de 50 Gbiți/s și o capacitate de 25 Gbiți/s. Tehnologiile de vârf care permit o bandă cu adevărat largă și o rază de acțiune ultra-lungă vor permite soluției MAGICSwave să stimuleze inovația în industrie și să accelereze dezvoltarea 5G.”