EDUCATIE / JOB — March 8, 2023 at 2:12 pm

VTEX susține diversitatea și incluziunea în câmpul muncii

by

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, femeile reprezintă mai puțin de o treime (28%) din forța de muncă globală din domeniile legate de tehnologie.

VTEX - Top 20 Femei in Comert 2023VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, anunță cea de-a doua ediție a clasamentului Top 20 femei în comerț. Acest clasament a fost creat pentru a recunoaște meritele femeilor  care au un impact în industria disruptivă a comerțului digital și pentru a le celebra realizările. Inițiativa își propune să aducă în centrul atenției carierele acestor femei remarcabile, să le scoată în evidență aportul profesional și, prin aceasta, să inspire viitoarele generații de experte în comerț.

„Clasamentul nostru Top 20 femei în comerț este o dovadă a muncii și a realizărilor incredibile ale acestor femei de carieră. Sperăm că, prin evidențierea realizărilor lor, putem încuraja și inspira mai multe femei să urmeze o carieră de succes în comerțul digital, contribuind, de asemenea, la creșterea diversității industriei noastre”, a declarat Santiago Naranjo, Chief Revenue Officer (CRO) la VTEX.

Cristi Movila, VTEX„Susținem și promovăm diversitatea atât prin proiecte globale, cât și prin iniațiative locale. Ne dorim ca viitorul câmpului muncii în comerțul digital să fie divers și să ofere șanse egale tuturor și ne bucurăm să vedem că anul acesta aproape jumătate dintre cei care s-au înregistrat la cursul nostru de ecommerce de la Universitatea Politehnica sunt studente. Credem că diversitatea este esențială pentru stimularea inovației și pentru crearea de soluții noi care să răspundă cu adevărat nevoilor clienților noștri la nivel global”, a adăugat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager în cadrul VTEX.

Reprezentarea femeilor în tehnologie rămâne o problemă semnificativă. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, femeile reprezintă mai puțin de o treime (28%) din forța de muncă mondială în domeniile legate de tehnologie. Top 20 Femei în Comerț își propune să atragă atenția asupra acestei probleme și să prezinte aportul valoros al  femeilor în acest domeniu, deoarece, potrivit unui sondaj realizat de Accenture în 2020, doar 21% dintre femei cred că pot avea o carieră de succes în comerțul digital. Această inițiativă este o modalitate de a confirma succesul obținut de femei în această industrie și de a încuraja cât mai multe tinere profesioniste să urmeze o carieră în domeniu.

Lista a fost compilată la nivel global, iar juriul a fost format din femei care fac parte din structurile de conducere ale companiei VTEX, cu experiență profesională diferită, inclusiv directori de tehnologie, lideri de afaceri și profesioniști în domeniul corporativ. Acestea sunt: Fernanda Wieden, Chief Technology Officer (CTO); Daniela Jurado, US Sales & Marketing executive SVP; Paula Fonseca, Director of People; Carol Silvestre, head of Communications; și Natalia Zuca, Core Lead Generation director and member of the VTEX Diversity Committee.

Top 20 Femei în Comerț cuprinde de la antreprenoare și lideri de afaceri la experte în marketing și tehnologie și alte profesioniste care fac diferența în industria comerțului digital la nivel mondial. Această inițiativă este doar una dintre numeroasele modalități prin care VTEX lucrează pentru a crea un mediu mai divers. Pentru a afla mai multe despre eforturile noastre, vizitați bit.ly/diversityatVTEX. Mai jos găsiți varianta completă VTEX’s 2023 Global Top 20 Women in Commerce:

România
Claudia Tudor, Deputy CEO @ F64 Studio

Spania
Ana Laura Fleba, Digital Marketing & Commerce Hub Director @ Unilever
Elisa Rabate, Digital & Ecommerce Director @ Grup Ametller Origen

Franța
Elodie Perthuisot, Chief Ecommerce, Digital Transformation and Data Officer @ Carrefour

UK
Josie Klafkowska, Global Marketing Director @ Wunderman Thompson Commerce & Technology

Statele Unite ale Americii
Carole Diarra, Global Vice-President of Marketing @ UGG
Priya Janardhanan, Technology Leader @ Worldwide Golf Shop
Adriena Wright, Marketing Manager @ Target
Kaela Kucera, Ecommerce Manager @ Pierce Manufacturing

México
Pilar Rojas, CIO @ Chedraui
Gloria Canales, Digital Strategy Director @ Coppel

Chile
Oksana Tsvigun, Ecommerce Director LATAM @ Pandora

Argentina
Agostina Galli, Digital Manager @ Swatch and Style Store

Peru
Paula Runciman, Chief Digital Leader @ Farmacias Peruanas
Patricia Wissar, Vice-President of Technology @ Intercorp Retail

Columbia
Maria Fernanda Quiñones, CEO @ Colombian Chamber of Electronic Commerce (CCCE)

Brazilia
Julia Rueff, Marketplace Senior Director @ Mercado Livre
Júlia Ferreira, Head of Digital @ Grupo Soma
Ana Fontes, Founder and President @ RME – Rede Mulher Empreendedora
Rachel Maia, Founder and CEO @ RMConsulting