IT Efficiency / Sustainability, NEW TECHNOLOGY — March 13, 2023 at 12:24 pm

mindit.io s-a alăturat ONG-ului Ecoteca în efortul de digitalizare a indicatorilor de mediu din România

by

mindit.io, companie românească specializată în dezvoltarea de software, s-a alăturat Ecoteca –  ONG specializat în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic – în dezvoltarea proiectului de digitalizare a indicatorilor de mediu din România. Acesta vizează crearea unei platforme online, simple și deschise, unde datele de interes public despre mediu sunt ușor accesibile oricărui cetățean interesat.

minditPlatforma va oferi o modalitate ușoară de vizualizare a datelor despre mediu la nivel județean (cel puțin in această fază a proiectului), spre beneficiul cercetătorilor, publicului larg, presei și autorităților publice locale. Totodată, accesul va fi deschis tuturor deținătorilor de date care doresc și caută soluții tehnice spre a le prezenta, într-o manieră facilă de înțeles de către nespecialiști.  Astfel, inițiativa propune o abordare centralizată, atât din perspectiva prezentării datelor, cât și din cea a construirii unei colecții de date deschise, crowdsourced, de interes comunitar.

Pentru crearea platformei, din cadrul echipei mindit.io au lucrat 6 interni, 1 inginer de infrastructură cloud, 2 mentori și 1 coordonator de proiect, care s-au ocupat de analiză de business, specificații tehnice și dezvoltarea funcționalităților din prima etapă, respectiv infrastructură cloud și dezvoltarea aplicației pe acest mediu. Echipa și-a început activitatea în noiembrie 2022 și va finaliza proiectul în martie anul curent. Această inițiativă vine în completarea altor direcții de  implicare socială ale mindit.io, aflate sub umbrela conceptului Do Good.

„Ne-am alăturat cu bucurie unei inițiative atât de ambițioase și utile precum cea propusă de Ecoteca și le mulțumim încă o dată și colegilor care s-au implicat în acest scop. An de an extindem și dezvoltăm ariile conceptului Do Good, prin care, cu acțiuni mai mici sau mai mari, încercăm să aducem o schimbare în bine în educație, mediu și societate în general”, a declarant Ioana Mangalea, Team Manager

Conceptul Do Good, care a luat naștere odată cu mindit.io, reprezintă un program amplu, ce se concentrează pe generarea de impact pentru cauze precum schimbările climatice, bunăstarea, incluziunea, cultura și ajutorarea celor aflați în nevoie. Proiectele Do Good sunt susținute dintr-un buget anual alocat acestei inițiative și sunt gestionate de o echipă ce organizează și/sau se implică volunar în susținerea cauzelor menționate.

Printre inițiativele realizate sub umbrela Do Good se numără plantări de copaci, curățarea plajelor, participări la semimaratoane sau hackatoane în vederea susținerii unei cauze sociale, precum și diverse acțiuni ce implică donații directe către cei aflați în nevoie ori către diverse ONG-uri.