Enterprise Software — March 16, 2023 at 6:39 pm

Succesul unui proiect de Business Intelligence

by

În această eră a supraîncărcării informaționale, ne-am obișnuit să avem la îndemână răspunsuri pentru toate întrebările așa că, apetitul nostru pentru informații la locul de muncă este înfloritor și continuă să crească.

BIAccesul angajaților la informațiile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii de business este un caștig pentru întreaga companie, iar în mediul de afaceri de astăzi, construirea unei platforme de analiză de tipul self-access câștigă teren și captează interesul prin actualizare și accesibilitate permanente.

Dar care este rețeta corectă?

Proiectele de succes de Business Intelligence (BI) și de analiză au caracteristici similare.

Iată câteva dintre acestea:

1. Cine începe un proiect fără un plan?

Stabilirea unei strategii puternice este esențială pentru un proiect de succes, dar este adesea subapreciată și trecută cu vederea. Mai mult decât o „idee despre unde te îndrepți și cine va participa”, este un plan cuprinzător. Planul prezintă oamenii, resursele și obiectivele care vor conduce proiectul mai departe și se vor asigura că valoarea lui este maximizată.

Proiectele de BI deschid adesea noi teritorii în cadrul organizației, așa că este important să menținem o abordare agilă și flexibilă, astfel încât să putem face față provocarilor întâlnite pe parcurs.

2.  Reunește oamenii potriviți și asigură-te că au timp pentru a se dedica inițiativei

De prea multe ori echipa de proiect este un mix câștigător pe hârtie, dar celelalte responsabilități pot reduce eficiența oamenilor și împiedică impactul echipei în ansamblu.

Viziunea, experiența și influența în cadrul organizației sunt toate importante, iar lucrul in echipa sporește capacitățile si responsabilitățile. Echipa potrivită din interiorul companiei împreună cu echipa dedicata implementării unei soluții de BI și analiză pot face un mix perfect care să se concretizeze într-un proiect de succes și multe oportunități  viitoare pentru companie.

3. Departamentele de IT și decizionale – o relație de lungă durată

În mod obișnuit, domeniul IT a fost martorul tuturor lucrurilor legate de date. Oamenii implicați în departament pregăteau, analizau și apoi raportau companiei. Cu toate acestea, acest lucru poate lăsa multe întrebări fără răspuns și fără capacitatea de a săpa mai adânc, iar valoarea generată de acest stil de raportare să fie la un moment dat limitată.

Studiile despre de analiză și date văd IT-ul și oamenii implicați în decizia de business lucrând împreună și identificând multiple oportunități viitoare.

4. De la captarea datelor la analiză – Jocul se schimbă rapid!

În ultimii zece ani, capacitatea noastră de a capta și înregistra informații a crescut exponențial. Companiile s-au luptat să mențină stocarea datelor cu bazele de date tradiționale care devin suprasolicitate. În multe cazuri, este o subestimare, deoarece „multitudinea de date a crescut într-un ocean necartografiat”. Generarea de valoare din acest ocean de date și împuternicirea utilizatorilor pentru a profita, este obstacolul pe care majoritatea companiilor îl văd acum în fața lor.

Un proiect de BI de success înseamnă să ai acces la date relevante, să identifici / să corectezi erori și să crești oportunitățile în companie, cu un acces facil pentru departamentele implicate, nu să te blochezi într-o arhivă de date în care nu știi cu ce să începi. Cu un plan de acțiune solid, o echipă dedicată și un mod de lucru eficient, cu siguranță vei ajunge să extragi valoare din datele tale!

Soluțiile actuale de Business Intelligence răspund cerințelor complexe de analiză, raportare și vizualizare, având toate datele relevante din companie la un click distanță. Vezi mai mult:

Dacă vrei să discutață, contactează echipa Relevance Management la salut@relevance.ro sau  ☎️ +40.723.50.70.60