Networking, Pharma & Health — March 20, 2023 at 8:15 am

Soluția Wi-Fi hibridă care oferă acces online fără probleme principalului spitalul din Berlin

by

Spitalul Dominikus din Berlin, Germania, este un spital de urgenţă cu numeroase departamente specializate. Spitalul oferă asistenţă medicală în Berlin de aproape 100 de ani şi face parte din grupul Caritas-Krankenhilfe, care operează patru spitale, două centre medicale, un azil şi o academie de studii de nursing.

caritas-klink-hospital-hd.jpgÎn 2019, spitalul a primit finanţare pentru înfiinţarea unei reţele Wi-Fi gratuite pentru pacienţi. Proiectul a fost repede extins la furnizarea de Wi-Fi pentru întregul spital şi integrarea cu reţeaua fixă. Noua reţea wireless trebuia să satisfacă cerinţele stricte ale îngrijirii sanitare moderne, cu accentul pus pe stabilitatea reţelei şi accesul permanent la analizele şi datele pacienţilor. Erau, de asemenea, necesare managementul automat şi monitorizarea facilă a reţelei pentru a economisi timp şi bani.

Spitalul a ales o soluţie integrată wired şi wireless de la Allied Telesis. Switch-urile core, edge şi de distribuţie furnizează infrastructura de conectare a echipamentelor de diagnosticare prin imaging şi a altor sisteme critice, în vreme ce soluţia Autonomous Management Framework automatizează sarcinile administrative cotidiene în scop de networking plug-and-play cu management zero-touch.

Switch-urile edge folosesc Power over Ethernet ca să conecteze şi să alimenteze punctele de acces Allied Telesis TQ5403. Aceste puncte de acces hibride suportă simultan arhitecturi single şi multi channel, fructificând avantajele amândorura: roaming fluid pentru dispozitive în mişcare şi flux maxim pentru echipamente aflate în locaţii fixe.

Pentru gestionarea punctelor de acces wireless a fost folosită soluţia Autonomous Wave Control. Aceasta analizează automat traficul şi optimizează reţeaua wireless pentru a asigura performanţe maxime şi minim de interferenţe, ducând şi la micşorarea costurilor de operare. Întreaga reţea este monitorizată şi gestionată cu ajutorul platformei grafice de management reţea Vista Manager EX, care oferă vizibilitate asupra întregii reţele wired şi wireless.

Noua reţea reprezintă un pas important pentru spital către asigurarea viitorului prin eficienţă digitală. Spitalul dispune acum de o reţea non-stop care furnizează acces mai bun la sisteme online precum diagnostice imagind, Wi-Fi optim pentru personal şi pacienţi şi administrare simplificată a reţelei pentru personalul IT.

Componentele AMF, AWC şi Vista Manager EX furnizează personalului IT vizibilitate şi raportare pentru întreaga reţea, cu reducerea timpilor de administrare – fapt care permite departamentului IT al spitalului să îşi folosească resursele la noi proiecte care să adauge beneficii spitalului.