Data Center / Storage — March 23, 2023 at 9:20 am

Kingston Technology este liderul furnizorilor de SSD

by

Kingston Digital Europe Co LLP, filială a Kingston Technology Company, Inc., lider mondial în produse de memorie și soluții tehnologice, a anunțat astăzi că a încheiat anul 2022 pe primul loc în ierarhia cotelor de piață pentru furnizarea de SSD pe canalul de distribuție. Deși la nivel mondial cererea de SSD-uri din partea clienților a scăzut de la un an la altul, elasticitatea și diversificarea piețelor finale, determinate de scăderile continue al prețului mediu de vânzare, au contribuit la creșterea cererii consistente pentru soluțiile SSD de înaltă calitate oferite de Kingston.

‌Kingston KC3000 SSDÎn 2022, Kingston și-a lărgit portofoliul adăugând noua unitate NVMe NV2 și și-a actualizat seria premiată Kingston FURY Renegade SSD pentru a include şi opţiunea de radiator, ideal pentru jucătorii de pe console și PC-uri.

Potrivit rezultatelor date publicității de analiștii companiei de cercetare de piață TRENDFOCUS, Kingston este furnizorul numărul 1 de SSD pe canalele de distribuție, cu o cotă de piață de 24% și 22 de milioane de SSD-uri livrate către clienți pe parcursul întregului an 2022. Numai în trimestrul al 3-lea, cota de piață a Kingston pentru SSD-urile pentru clienți a crescut la 28,4% prin canale de distribuție, ceea ce reprezintă o creștere sănătoasă a numărului de unități în pofida provocărilor macroeconomice continue.

Conform analiștilor TRENDFOCUS, în 2022 piața totală a unităților SSD pentru clienți a scăzut cu 15% față de anul anterior, o inversare bruscă după ce cererea puternică de PC-uri determinată de pandemie a condus la un an 2021 prosper. Impactul asupra cererii de PC-uri a fost puternic, cu unitățile de notebook-uri și desktop-uri PC scăzând în cifre anuale cu un procent aproape egal de 13%. Deși PC-urile client au înregistrat o scădere, adoptarea rapidă a unităților SSD de către clienți s-a datorat în mare parte scăderii prețurilor modulelor la un nivel minim istoric. Multe dintre PC-urile achiziționate în primele zile ale pandemiei vor intra într-un ciclu de actualizare sau înlocuire care va impulsiona pozitiv și mai mult cererea de sisteme.

„În 2022, ponderea computerelor desktop echipate doar cu SSD-uri a atins 75% și se estimează că va atinge 90% până la sfârșitul anului 2023, având în vedere intenția Microsoft de a elimina treptat, din a doua jumătate a anului viitor, HDD-urile ca sisteme de stocare primară pentru computere, cu un număr din ce în ce mai mic de sisteme livrate cu HDD-uri. Acest lucru va continua să alimenteze oportunitățile de creștere în 2024”, a declarat Don Jeanette, vicepreședinte, TRENDFOCUS.

„Datele relevate de analizele efectuate în 2022 validează prezența și poziționarea Kingston pe piața distribuției pe canal a SSD-urilor”, a declarat Tony Hollingsbee, SSD Business Manager, Kingston EMEA. „Cu beneficiile de performanță ale SSD-urilor acum accesibile pentru un număr din ce în ce mai mare de clienți din întreaga lume, cota de piață a Kingston va continua să crească pe măsură ce ne consolidăm portofoliul de produse cu oferte puternice NVMe, precum și cu soluții SATA mai vechi optimizate pentru notebook-uri și desktop. Suntem mândri să oferim servicii recunoscute la nivel mondial pentru clienți, produse de cea mai înaltă calitate și cu o fiabilitate solidă. Este nevoie de o întreagă echipă pentru a realiza această performanță și dorim să mulțumim și să împărtășim succesul nostru partenerilor, vânzătorilor și clienților noștri”, a subliniat Tony Hollingsbee.

Pentru mai multe informații, vizitați kingston.com.

Tags