IT support, Pharma & Health — March 23, 2023 at 2:02 pm

Peste 25% din populația lumii suferă de alergii, iar peste 200 milioane de oameni au astm. Ce soluții recomandă specialiștii pentru un aer mai curat la schimbarea anotimpului

by

În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane care suferă de astm și alergii. Potrivit Organizației Mondiale pentru Alergii, aproximativ 30% din populația lumii este afectată de alergii, în timp ce astmul afectează aproximativ 235 de milioane de persoane din întreaga lume. Această tendință a fost observată atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare, devenind o problemă majoră de sănătate publică.

Purificator DysonPrincipalele motive pentru creșterea incidenței astmului și a alergiilor sunt reprezentate de schimbările de mediu, poluarea aerului și încălzirea globală, aceștia fiind factori favorizanți. În zonele urbane, traficul și emisiile industriale pot accentua simptomele respiratorii, ducând la  probleme grave.

În afara acestor factori de mediu, expunerea crescută la alergeni contribuie de asemenea la apariția afecțiunilor respiratorii. Mulți oameni interacționează cu o gamă largă de alergeni în viața de zi cu zi, cum ar fi părul de animale de companie, acarienii din praf și sporii de mucegai. În plus, utilizarea de substanțe chimice în produsele de uz casnic pot declanșa astm sau reacții alergice.

Stilul de viață poate favoriza la rândul lui dezvoltarea astmului și a alergiilor. Stresul, lipsa somnului și o dietă săracă în nutrienți pot slăbi sistemul imunitar, făcându-l mai expus la reacții alergice și crize de astm.

Prevenirea și gestionarea astmului și a alergiilor este esențială pentru reducerea numărului de persoane afectate de probleme respiratorii. În plus, mai multe cercetări arată faptul că printre cele mai utile măsuri de asigurare a unei calități mai bune a aerului pe care îl respirăm în casă este utilizarea purificatoarelor. Pentru a fi eficient și a oferi o cât mai bună calitate a aerului respirabil la interior, acestea trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat, să aibă certificare HEPA, dar și caracteristici de natură tehnologică, precum senzori de măsurare a calității aerului sau funcții smart (conectare la Wi-Fi și aplicații pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de oriunde.

Pentru că aparatele clasice de aer condiționat, tot mai des folosite în locuințe odată cu venirea sezonului cald, pot favoriza la rândul lor apariția problemelor respiratorii, recomandarea specialiștilor Dyson este  utilizarea unui purificator care are de asemenea funcție de răcire. Tehnologia unică Air Multiplier dezvoltată de inginerii Dyson face ca purificatoarele să capacitatea de a purifica și răci în același timp incinta în care sunt amplasate. Purificatoarele detectează automat poluarea, captează 99,95% dintre poluanții ultra-fini și proiectează uniform și puternic un flux de aer purificat și răcit de până la 290 de litri în încăperea în care este amplasat. Sistemul de filtrare complet etanșat 360° ce combină un filtru de cărbune activ și un filtru HEPA cu fibră de sticlă. Împreună, cele două rețin gazele și poluanții și previn eliberarea aerului murdar înapoi în cameră. Purificatoarele Dyson mai au, de asemenea, două porturi separate, pentru a elibera aer frontal sau anterior, iar prin intermediul aplicației dedicate, utilizatorul poate seta unghiul de oscilație, temperatura și fluxul de aer ale purificatorului din orice loc s-ar afla.

Astfel, prin utilizarea unui purificator de aer performant, poate fi redusă recurența episoadelor alergice prin creșterea calității aerului respirat la interior, indiferent de nivelurile de poluare din exterior, cu multiple beneficii pe termen lung pentru sănătate.