Productie — March 29, 2023 at 11:00 am

Parteneriatul dintre Aliant și KFactory revoluționează activitatea companiilor de producție

by

Compania românească Aliant, integrator IT și furnizor de servicii de transformare digitală a afacerilor, a încheiat un parteneriat cu KFactory, start-up specializat în dezvoltarea și comercializarea de soluții digitale Industry 4.0 pentru verticala de producție. În cadrul acestei colaborări, Aliant va putea îngloba aceste tehnologii în soluțiile oferite către clienții săi cu activități de producție.

Bogdan Ciubotaru - Managing Partner Aliant„Portofoliul de tehnologii, și implicit de parteneri cu care lucrăm, este dinamic, în dezvoltare și, în mod fundamental, pornește de la nevoile pe care le descoperim în piață – fie că sunt nevoi clar exprimate sau, în anumite cazuri, oportunități de viitor. Portofoliul digital al Aliant este axat pe conceptul de hyper-automation, deoarece pe masură ce tehnologiile devin mai accesibile și mai performante, din ce în ce mai multe procese și activități vor fi automatizate, simplificate pentru utilizatorul uman. Vedem acest lucru întâmplându-se deja în RPA, tehnologiile de Chatbots, Low code, AR etc.”, arată Bogdan Ciubotaru, Managing Partner Aliant.

Start-up-ul KFactory a fost fondat cu obiectivul de a deveni un brand recunoscut la nivel mondial care accelerează transformarea digitală, făcând o mare diferență în societate prin abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Soluțiile tehnologice complexe ale KFactory sunt concepute pentru a ajuta companiile să obțină eficiența generală a echipamentelor (OEE), integrarea IT&OT și să îndeplinească standardele și reglementările de producție. Soluțiile digitale dezvoltate au ca scop stimularea eficienței operaționale și a sustenabilității, ajutând astfel companiile de producție să își crească productivitatea și să contribuie la perspectiva unui viitor mai bun.

Prin parteneriatul încheiat între cele două companii, în portofoliul de produse al Aliant vor intra toate soluțiile componente ale platformei KFactory: Core, Analytics, Knowledge și Echipa de Ingineri Virtuali. Acestea oferă o perspectivă în timp real asupra mediului de producție, permițând clienților să vadă nu numai datele înregistrate, ci și informațiile și evenimentele din producție pe măsură ce acestea se produc, ceea ce duce la o rezolvare mai rapidă a situațiilor apărute și la creșterea productivității.

KFactory CORE & FlipDigitalizarea fabricilor este crucială pentru producția modernă, permițând monitorizarea în timp real, o mai mare eficiență și procese simplificate. Parteneriatul dintre Aliant și KFactory revoluționează activitățile de producție, oferind o soluție cuprinzătoare pentru integrarea datelor, optimizarea proceselor și mentenanța predictivă, ceea ce duce la reducerea timpilor morți, creșterea productivității, îmbunătățirea controlului calității și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin utilizarea tehnologiei la care vor putea avea acces datorită colaborării Aliant cu KFactory, companiile din industria de producție pot ajunge la un volum mai mare de producție, cu mai puține resurse:
• Costuri cu interconectarea sistemelor IT reduse cu până la 90%,
• Costuri de operare a fabricii cu până la 50%  mai mici,
• Creșterea cu până la 25% a Eficienței Globale a Echipamentului (OEE),
• Cu până la 50% mai mult timp alocat echipelor de ingineri pentru activitățile de bază,
• Cu până la 95% mai puțin timp dedicat colectării manuale a datelor.

Parteneriatul cu KFactory este o consecință firească a viziunii Aliant, conform căreia viitorul aparține companiilor hyper-automatizate.