Securitate — March 30, 2023 at 4:07 pm

THALES oferă cea mai completă gamă de soluții FIDO

by

Securitatea cibernetică reprezintă o prioritate imperioasă a organizațiilor și companiilor moderne, în condițiile în care digitalizarea, platformele cloud, aplicațiile SaaS și modul de lucru hibrid devin o normalitate. În aceste condiții, securitatea accesului și autentificarea online vor trebui să aibă capacitatea de a asigura o postură puternică de securitate, fără a încărca utilizatorul și fără a afecta nivelul de productivitate, iar cel mai potrivit răspuns actual la aceste cerințe sunt soluțiile FIDO.

solutii-thales-fidoFIDO (Fast Identity Online) este o alianță creată în 2013 pentru a ajuta companiile și utilizatorii în general să-și reducă dependența de parole. Parolele au fost un element de bază al securității computerelor încă de la inventarea tehnologiei, dar sunt în prezent un mecanism insuficient. Cele mai bune parole nu pot fi ghicite, deoarece constau dintr-un șir lung de simboluri alfanumerice selectate aleatoriu. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu își pot aminti aceste șiruri complexe de caractere. Rezultatul este că mulți angajați recurg la parole ușor de reținut, care sunt și ușor de ghicit, anulând complet valoarea de securitate a unui sistem de parole. FIDO propune sisteme de securitate solidă, fără parole și ușor de implementat.

Gartner® anticipează că până în 2025, mai mult de 25% din tranzacțiile MFA care folosesc un simbol se vor baza pe protocoale de autentificare FIDO, în creștere de la mai puțin de 5% în prezent. În plus, Gartner le recomandă liderilor din domeniul securității și al managementului riscurilor să evalueze cu atenție ce opțiuni se potrivesc cel mai bine cu nevoile lor tactice și strategice.

Există mai mulți furnizori care oferă diverse simboluri de autentificare, dar Thales oferă cea mai completă gamă de dispozitive FIDO pentru a gestiona toate cazurile posibile de utilizare pentru autentificare.

Mircea Telinoiu, Brand Manager Thales, Exclusive Networks, afirmă: „Fiecare dintre noi ne lovim, aproape zilnic de spinoasa problemă a parolelor. Numărul tot mai mare de conturi online, aplicații sau dispozitive care solicită parole la accesare impune o soluție robustă prin care autentificarea și accesul să fie simplificate, așa încât confortul și productivitatea utilizatorului să nu aibă de suferit. Thales este un reper piața soluțiilor de securitate, iar faptul că în prezent furnizează o gamă impecabilă de soluții FIDO2 nu face decât să confirme că acesta este viitorul securității cibernetice”.

Dispozitivele SafeNet FIDO Thales includ: cartele inteligente PKI-FIDO, cartele inteligente FIDO cu compatibilitate NFC, cartele inteligente FIDO cu acces logic combinat și dispozitive USB FIDO cu detectarea prezenței, ce permit accesul securizat de la distanță la serviciile cloud.

Solutiile Thales de securitate a accesului se bucură deja de aprecierea specialiștilor, ca dovadă că SafeNet Trusted Access a primit premiul de Gold 2022 Cybersecurity Excellence pentru Cea mai bună soluție fără parolă, Cea mai bună autentificare multi-factor și Cea mai bună gestionare a identității și a accesului.

Exclusive Networks România este distribuitor autorizat al soluțiilor Thales.