Cloud Computing / Edge — April 1, 2023 at 1:29 pm

Avantajele unui private cloud

by

Un Cloud folosit exclusiv de compania ta. Aceasta este cea mai simplă definiție pentru Private Cloud și ea face mai ușor de înțeles de ce este avantajos pentru voi să faceți pasul către acest tip de soluție.

Futuristic Cloud ComputerÎn termeni tehnici, Private Cloudul este o platformă de virtualizare dedicată, ale cărei resurse sunt accesibile doar unui grup închis de utilizatori, de obicei angajații aceleiași companii, care se conectează prin internet sau printr-o rețea privată. În funcție de soluția pe care o folosiți acum, trecerea la Private Cloud poate fi pasul logic către un nivel superior (dacă veniți de la un cloud public) sau chiar marea decizie fără de care viitorul businessului vostru e pus serios în discuție (dacă încă aveți tradiționalul “data room” în sediu…).

Securitatea este primul aspect care se îmbunătățește când treci la Private Cloud. Riscurile cibernetice sunt din ce în ce mai mari și mai prezente pentru companii din toate domeniile. Cele mai sofisticate și puternice atacuri țintesc zonele de business care lucrează cu date confidențiale sau critice pentru businessuri sau persoane (banking, pharma, servicii medicale, industria de entertainment, inovație etc.), dar nimeni nu este cu adevărat în afara pericolului.

Atunci când datele companiei se află într-un Private Cloud, vulnerabilitatea la atacuri cibernetice, la erori umane și dezastre naturale se reduce foarte mult. Hardware-ul dedicat se află într-un data center conceput, construit și administrat pentru maximum de siguranță, iar resursele de stocare și calcul nu sunt împărțite cu niciun alt client. În plus, supravegherea și eventualele intervenții necesare sunt făcute de experți în securitate cibernetică specializați la cel mai înalt nivel.

Un aspect a cărui importanță a crescut odată cu modurile de lucru favorizate de contextul pandemic Covid-19 (work-from-home și hibrid) este accesul datelor din locații diferite. Într-un Private Cloud, acest acces se poate face simplu și în siguranță.

Creșterea performanței este al doilea lucru pe care te poți baza când faci pasul către Private Cloud. Configurarea serviciului ia în calcul toate variabilele specificului activității companiei tale, așa încât infrastructura să fie cât mai bine dimensionată și scalabilă după necesități, iar resursele dedicate și exclusive să fie folosite optimizat.

Conformarea cu diversele condiții de securitate sau de compliance, obligatorii în domeniul vostru sau în general, este mult mai simplă și mai sigură în Private Cloud. Serviciul este din start conceput să fie conform cu reglementările specifice în vigoare în momentul respectiv, iar schimbările care pot apărea în timp sunt urmărite și aplicate fără întârziere.

Inclusiv din punct de vedere financiar, trecerea la Private Cloud este un pas în direcția bună. Toate cele trecute în revistă mai sus înseamnă creșterea calității, în timp ce costurile pe termen lung scad.

Compania ta va folosi echipamente și rețelistică de ultimă oră, fără să mai fiți nevoiți să faceți cheltuieli de capital. În plus, echipa voastră internă IT nu va mai cheltui timp prețios cu analize, dimensionări și achiziții repetate: furnizorul de Private Cloud se ocupă de actualizările și upgrade-urile de software și hardware.

Ca să afli mai multe despre cum ar putea beneficia compania ta de un Private Cloud, vino pe pagina dedicată GTS Private Cloud, unde poți intra ușor în legătură cu experții noștri: click aici!

GTS Private Cloud este parte a suitei de servicii GTS Cloud, premiată de EuroCloud Europe cu distincția “Cel mai bun serviciu cloud pentru piețe orizontale”.