Cloud Computing / Edge — April 2, 2023 at 12:41 pm

Implementarea Multicloud trebuie precedată de o strategie clară

by

Companiile încep adesea cu proiecte unice, dar este mai bine să gândiți holistic la tipurile de sarcini de lucru care aparțin fiecărei platforme.

Cloud computing concept of cloud types in lineUnele companii adoptă multicloud strategic. Alții se trezesc într-o zi și își dau seama că rulează o infrastructură multicloud.

Multe afaceri au început adesea în multicloud când dezvoltatorii individuali sau echipele selectau pur și simplu un cloud public pentru proiectele lor digitale. Aceasta este o modalitate de a muta proiectele, dar nu este una strategică.

Business-urile actuale evaluează intenționat nevoile diferitelor aplicații și sarcini de lucru de date și iau decizii de afaceri cu privire la locul în care costul, performanța, securitatea și disponibilitatea diferitelor opțiuni au sens.

Implementările multicloud cresc rapid. Potrivit VMware’s Multi-Cloud Maturity Index, aproape 66% dintre organizații operează astăzi pe cel puțin două platforme cloud, iar numărul mediu de cloud-uri publice utilizate de organizații este de așteptat să crească cu aproape o treime în următorii cinci ani.

Cu cât implementarea multicloud este mai strategică, cu atât ar trebui să fie mai ușor de gestionat. Prin urmare, înțelegerea modului în care companiile ajung la infrastructurile lor multicloud este educativă:

• Un mediu tipic multicloud poate aloca 40% din aplicațiile sale tradiționale soluțiilor software ca serviciu bazate pe cloud.

• Sarcinile de lucru rămase ar putea fi apoi împărțite între mai multe cloud-uri publice și on-premise, infrastructură dedicată care acoperă mai multe generații de tehnologie, de la mainframe și modele client-server până la mașini virtuale și containere.

• Multe organizații optează pentru un singur cloud public pentru a gestiona sarcinile de lucru cu mărfuri sau testele de dezvoltare și aleg un alt furnizor de cloud pentru analize avansate sau aplicații personalizate critice pentru misiune.

• În unele cazuri, o organizație poate alege furnizori de cloud în diferite regiuni de operare din motive de performanță sau din alte motive, inclusiv cloud suveran specific sau certificări guvernamentale necesare pentru acea regiune.

În mod inevitabil, pot exista sarcini de lucru care nu pot migra în cloud.

Sarcinile locale sunt de obicei caracterizate de considerente de securitate și conformitate sau provocări legate de modernizarea aplicațiilor existente. În cele din urmă, eforturile de succes de implementare a strategiilor de implementare bazate pe volumul de muncă necesită noi abordări ale guvernării și luării deciziilor, care să reunească echipele interne pentru a conveni asupra modului în care ar trebui gestionate diferite clase de încărcare.