Securitate — April 5, 2023 at 5:22 pm

Noul VPN Kaspersky: viteză maximă și protocolul Wireguard

by

Kaspersky a anunțat o versiune actualizată a Kaspersky VPN. Noua versiune include un protocol Wireguard pentru o conexiune mai protejată și mai transparentă. Alte caracteristici adăugate sunt un mod dark și noi locații pentru conexiuni. În plus, Pango, furnizorul de infrastructură VPN al Kaspersky, a fost supus unui audit de securitate a aplicațiilor efectuat de Aon Cyber Solutions.

Dimensiunea piețelor naționale VPN din lume a crescut constant. În 2022, piața globală a rețelelor private virtuale (VPN) a ajuns la 44,6 miliarde de dolari. Potrivit diverselor studii, oamenii folosesc un VPN în mai multe scopuri, în special pentru a-și proteja datele personale, pentru a utiliza rețele Wi-Fi publice în siguranță sau pentru a crește securitatea.

Una dintre actualizările importante este adăugarea protocolului Wireguard. Drept urmare, Kaspersky VPN acceptă acum două protocoale: Hydra și Wireguard. Acest protocol este open source, deci este un pas important către creșterea credibilității produsului. În acest moment, acest protocol funcționează pe dispozitivele Windows, dar există planuri de a fi adăugat și pe alte platforme precum macOS, iOS și Android pe parcursul acestui an. Această modificare le permite utilizatorilor să aleagă ce protocol să folosească – Wireguard sau Hydra.

La sfârșitul anului trecut, furnizorul de servicii VPN al Kaspersky, Pango, a fost, de asemenea, supus unui „audit de încredere” de către Aon Cyber Solution. Scopul acestui audit a fost de a efectua o evaluare a securității concentrându-se pe confidențialitatea codului sursă Catapult Hydra al companiei și a platformei Partner VPN. Rezultatele auditului au confirmat siguranța și confidențialitatea activității utilizatorilor.

Pe lângă noul protocol, în noua versiune a devenit disponibil modul dark. Astăzi, este o parte importantă a designului UX care va permite utilizatorilor să adapteze produsul pentru ei înșiși. Pe lângă modul dark, noua versiune a adăugat noi locații la care clienții lor se pot conecta. În 2023, au fost adăugate patru locații suplimentare: Bangladesh (Dhaka), Liechtenstein (Vaduz), Rusia (Novosibirsk) și China (Shanghai).

Imagine2

Imagine1
Modul Dark în Kaspersky VPN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În prezent, Kaspersky VPN este cea mai rapidă soluție, depășind furnizorii cheie de VPN de pe piață, conform rezultatelor recente evidențiate de testele AV-TEST. Kaspersky VPN a câștigat primul loc printre cele mai examinate categorii și a demonstrat capabilități remarcabile de descărcare și viteze torrent, atât în testele locale, cât și în cele din străinătate. Mai mult, Kaspersky VPN a dovedit o rezistență imbatabilă la breșele de securitate în testele din industrie (în orice categorie de teste).

Lista completă a furnizorilor VPN participanți și alte detalii de testare sunt disponibile aici.