Business — April 10, 2023 at 12:23 pm

Veniturile Boston Consulting Group la nivel global, în creștere

by

Boston Consulting Group (BCG), una dintre cele mai mari companii de consultanță în management la nivel global, a anunțat venituri de 11,7 miliarde de dolari pentru anul 2022, în creștere cu 11%, reconfirmând traiectoria în continuă creștere a afacerilor BCG. În ultimul deceniu, compania a reușit să-și tripleze veniturile, în principal prin creștere organică. Numărul de angajați ai BCG a crescut la 30.000 în 2022, de la 25.000 în 2021.

C. Schweizer„În ceea ce privește anul 2023, incertitudinea macroeconomică este principala îngrijorare menționată în discuțiile pe care le-am purtat cu directorii generali”, a declarat Christoph Schweizer, CEO-ul BCG din octombrie 2021. „Managementul costurilor va continua să fie un element foarte important pentru următorii câțiva ani. Dar la fel va și dezvoltarea capacităților, planificarea scenariilor, extinderea inteligenței digitale și artificiale și abordarea unor teme precum mediul și sustenabilitatea. Ajutăm companiile din întreaga lume să acționeze și să ia decizii în acest context dificil.”

Anul 2023 marchează, de asemenea, cea de-a 60-a aniversare a companiei, sărbătorită alături de angajați, de foști și actuali, clienți și parteneri.

Ambiția BCG este de a promova proiecte care au un impact pozitiv asupra societății și a planetei, împreună cu clienții și partenerii săi. „Doar în acest deceniu, BCG a investit peste 1 miliard de dolari în peste 1.500 de cazuri cu impact social”, a continuat Schweizer. „În 2022, acestea au inclus inițiative pentru a promova reforma educației în India, pentru a reduce riscul climatic în Nigeria, pentru a sprijini refugiații ucraineni care caută un loc de muncă și pentru a ajuta la reducerea decalajului de echitate în domeniul sănătății în Maroc.”

1. Diversitatea, Egalitate și Incluziunea în centrul agendei strategice a BCG

1)  Astăzi, 46% din personalul BCG sunt femei. Comitetul Executiv al BCG este format din 33% femei și include membri din peste zece țări. Femeile conduc, de asemenea, BCG în trei dintre cele mai mari economii ale lumii (America de Nord, China și Regatul Unit).
2)  51% dintre noii angajați ai BCG în SUA provin dintre minorități etnice, iar BCG a lansat rețele de diversitate etnică în Europa, Australia și Africa.
3)  Rețeaua Pride a BCG a crescut la peste 1.100 de membri în aproximativ 45 de țări până la sfârșitul anului 2022.
4)  În 2022, BCG a lansat comunitatea Global AccessAbility, în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu dizabilități.

2.  BCG este lider în utilizarea responsabilă a Inteligenței Artificiale (AI), prin intermediul BCG X

1)  La sfârșitul anului 2022, BCG a lansat BCG X, o unitate de dezvoltare și proiectare tehnologică care reunește aproape 3.000 de tehnicieni, oameni de știință, programatori, ingineri și designeri, cu scopul de a aborda cele mai mari provocări și oportunități ale lumii.
2)  BCG a fost prima companie din industria sa care a lansat un Cod de Conduită AI.
3)  Luna trecută, BCG a înființat un nou Centru pentru AI generativă responsabilă, pentru a sprijini clienții în realizarea potențialului AI.

3.  Clima și sustenabilitatea rămân în centrul identității BCG

1)  BCG a fost partenerul de consultanță exclusiv al COP 27 din noiembrie anul trecut, la care se adaugă sprijinul continuu pentru colaborarea inter-industrială în domeniul schimbărilor climatice, în parteneriat cu First Movers Coalition, Breakthrough Energy, Forumul Economic Mondial, WBCSD și alții.
2) În 2022, BCG a lansat noi Centre pentru Climă și Sustenabilitate în India, Asia de Sud-Est și Sydney pentru a accelera inovația, impactul și leadership-ul în toate sectoarele.
3)  În septembrie 2022, BCG a achiziționat Quantis, o consultanță de pionierat în domeniul durabilității mediului, care ghidează multe dintre cele mai mari organizații din lume în procesul de transformare spre sustenabilitate.
4)  În decembrie 2022, BCG a fost recunoscut pentru al doilea an consecutiv de prestigioasa CDP Climate A List, care recunoaște companiile fruntașe în domenii precum reducerea emisiilor, atenuarea riscurilor climatice și promovarea economiei cu emisii scăzute de carbon.

„Sunt foarte mândru de munca pe care BCG o desfășoară de a-i ajuta pe clienții noștri să-și dezvolte potențialul și să navigheze într-un context global complex și disruptiv, fără precedent”, a concluzionat CEO-ul BCG.