EDUCATIE / JOB — April 11, 2023 at 3:39 pm

Românii, tot mai hotărâți să-și suplimenteze veniturile

by

După ce, în a doua jumătate a anului trecut, aplicările pentru joburile part-time au scăzut ca urmare a deciziei de a fi impozitate la nivelul salariului minim pe economie, în 2023 pare că românii reîncep să se uite către această variantă de a-și suplimenta veniturile, peste 450.000 de aplicări fiind înregistrate de la începutul anului și până acum pentru acest tip de joburi. Lor li s-au adăugat aproape 37.000 de aplicări pentru joburile project based.

Job search website on laptop. Find a jobAmbele cumulează aproximativ 15% din totalul aplicărilor aferente perioadei ianuarie – aprilie 2023.

Dacă pentru primele avem o creștere de peste 50% față de anul trecut, pentru joburile de weekend interesul a crescut cu 200%. Aceste cifre ne arată că, pentru tot mai mulți români, salariul de la jobul principal nu mai este suficient pentru a acoperi costul vieții, motiv pentru care caută variante prin care să câștige bani în plus.

Interogările pe care le fac în platformă anunță, totodată, o avalanșă de aplicări pe locurile de muncă part time sau pe cele project based în perioada care urmează.