Guvernare/Licitatii — April 11, 2023 at 3:30 pm

Transformarea digitală a Administrației Locale

by

Există o dorință de a construi o administrație publică modernă, care să respecte cele mai bune practici și principiile transparenței, deschiderii față de cetățeni, incluziunii. Digitalizarea este, fără îndoială, calea spre o mai bună administrație publică.

SVAP2025, ERP dezvoltat de SIMAVI, este implementat deja la mai multe primării și consilii județene din țară, fie integral, fie sub forma unor componente integrate cu soluțiile existente.

SVAP2025SVAP2025 este un produs 100% românesc, adaptat legislației naționale, destinat digitalizării administrației publice, dar și companiilor private. Soluția răspunde provocărilor în administrația publică.
Poate fi replicat în orice instituție publică din România.

SVAP2025 este o soluție cuprinzătoare pentru managementul oricărei instituții, care asigură gestionarea tuturor resurselor și automatizarea fluxurilor de date. De asemenea, oferă consistență și coerență datelor, precum și posibilitatea de a regăsi și raporta rapid informațiile necesare.

Proiectul de la CJ Prahova conține atât o componentă economică, cât și una de resurse umane. Este o soluție de tip back office, destinată managementului performant al activităților în cadrul Consiliului Județean Prahova. Soluția este instalată în cloud, aceasta fiind o cerință majoră în strategia administrației publice în 2023.

Raportări care solicitau zile de lucru pentru echipe întregi de angajați pot fi generate automat din sistem, inclusiv formularele ce trebuie depuse în Sistemul național de raportare FOREXEBUG. Această tranziție la digitalizare permite personalului din administrația publică să se ocupe de sarcini mult mai complexe, fiind degrevat de munca de rutină.

Ce beneficii aduce sistemul SVAP2025, implementat la CJ Prahova și care poate fi replicat la toate instituțiile din administrația publică:

• Accesul rapid și sigur la date
• Eficiența crescută a muncii funcționarilor publici
• Corectitudinea rezultatelor
• Eliminarea erorii umane
• Tranziția efectivă către dezideratul unei administrații cu „Zero hârtii”