Securitate — April 19, 2023 at 6:26 pm

Afișajul dezvoltat de Continental și trinamiX identifică șoferul și protejează împotriva furturilor de mașini

by

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de identificare a șoferului cu o soluție de înregistrare cu cameră integrată pentru identificarea biometrică a șoferului. 

csm_continental_pp_display_kamera_engine_start_1ced17e44cAfișajul de identificare a șoferului este prima asemenea tehnologie auto din lume pentru interiorul autovehiculului care permite autentificarea fără contact, extrem de sigură și ajută la prevenirea tentativelor de fraudă și furt.

O echipă din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara a lucrat la dezvoltarea acestui sistem. Contribuția specialiștilor din departamentul User Experience din capitala Banatului este vizibilă chiar în demonstratorul prezentat în Las Vegas și Barcelona, sistemul de cameră și afișaj fiind construit chiar în Timișoara.

O funcție cu care mulți utilizatori sunt deja familiarizați datorită recunoașterii faciale de pe telefoanele inteligente își face acum apariția și la autovehicule.

Continental și trinamiX, unul dintre principalii furnizori de soluții biometrice, ridică interacțiunea dintre șofer și vehicul la un nou nivel. Tehnologia protejează în mod fiabil împotriva furtului de mașini, deoarece vehiculul poate fi pornit numai după autentificarea cu succes a persoanei aflate pe scaunul șoferului. Aceasta sporește confortul în sectorul auto în multe cazuri, cum ar fi procesele de plată digitală prin intermediul afișajului mașinii la alimentarea cu combustibil, la parcare sau la plata taxelor de drum, precum și la închirierea de mașini.

În plus, tehnologia poate fi utilizată pentru plăți în magazinele de aplicații sau pentru accesul la servicii digitale. Camera integrată în sistem este utilizată pentru a monitoriza în mod fiabil atenția șoferului, pentru a preveni pericole precum oboseala la volan. Pentru ca acest lucru să se întâmple, noul afișaj de identificare a șoferului de la Continental și trinamiX nu necesită senzori suplimentari. Camera este integrată perfect în afișaj, făcând-o invizibilă pentru șofer.

Autentificarea facială combină recunoașterea facială pentru a verifica identitatea utilizatorului cu un nou tip de detectare a vitalității: Prin recunoașterea pielii umane, sistemul previne frauda, de exemplu prin intermediul fotografiilor sau al măștilor tridimensionale realiste ale șoferului legitim.