Evenimente, Hardware — April 20, 2023 at 10:51 pm

Noile televizoare TCL din seria C și soundbar-urile de ultimă generație aduc o nouă eră a divertismentului pentru utilizatorii europeni

by

Venind în întâmpinarea dorințelor consumatorilor europeni pentru experiențe captivante, TCL depășește limitele tehnologiei de display și ridică standardele de calitate a imaginii cu noua sa gamă Home Theater 2023.

TCL, unul dintre principalii jucători în domeniul tehnologic, locul 2 global în universul TV și locul 1 în categoria televizoarelor cu diagonala de 98 de inchi, își consolidează poziția în universul entertainmentului adus în confortul casei. Astfel, compania a lansat noua sa gamă de televizoare și soundbar-uri în Europa, dorind să creeze experiențe captivante pentru toți utilizatorii, gamerii sau pasionații de filme și sport. Prin intermediul ecranelor de dimensiuni mari, TCL oferă o calitate a imaginii impresionantă, completată de un sunet fascinant, atât de real încât pare palpabil, ca și cum acțiunea s-ar derula în interiorul casei tale.
Imagine1
Cea mai bună tehnologie Mini LED de la TCL
Compoziția ecranului este elementul cheie atunci când vorbim despre calitatea imaginii.
Încă din 2018, TCL este un pionier în industria Mini LED, dedicându-și toate eforturile pentru dezvoltarea acestei tehnologii impresionante. Astfel, compania ridică din nou standardele și stabilește un nou punct de referință în industrie, creând esența din spatele tehnologiei de display pentru cele mai impresionante experiențe cinematografice în confortul casei.

Explorând potențialul tehnologiei Mini LED, în 2019, TCL a lansat primul televizor Mini LED din lume. Datorită acestuia utilizatorii TCL au descoperit avantajele tehnologiei Mini LED, care, prin intensificarea zonelor de luminozitate, creează un contrast, culoare și claritate mai bune și o calitate generală îmbunătățită a imaginii, producând niveluri de luminozitate mai mari decât oricând. Ca tehnologie de display relativ nouă, valoarea adăugată pe care tehnologia Mini LED o aduce constă în capacitatea sa de a produce o calitate spectaculoasă a imaginii pe un ecran ultra-subțire.

TCL a înființat propriul Departament de Dezvoltare a Tehnologiei Optice și Mini LED în 2020, cu scopul de a depăși toate provocările domeniului și a produce cel mai mare număr de zone LED cu iluminare din spate din industrie.

După aproape un an de cercetări aprofundate, compania a lansat, în 2021, primul televizor TCL OD Zero Mini LED din lume, cu o grosime de doar 9,9 mm și 1920 de zone de reglare a luminii, oferind o calitate excepțională a imaginii în comparație cu televizoare dotate cu tehnologia OLED. Utilizând Mini LED-uri cu unghi de lumină, TCL a reușit să atingă o luminozitate maximă de HDR 2000 nits, realizând un display clar, impecabil, chiar și în mijlocul zilei, atunci când lumina puternică a soarelui pătrunde în cameră.

În plus, TCL și-a asumat misiunea de a face tehnologia premium accesibilă tuturor.

Odată ce echipa de cercetare și dezvoltare a TCL a perfectat ecranele Mini LED de înaltă calitate, a căutat apoi modalități concrete pentru producție la scară largă. În mod tradițional, costul ridicat al produselor Mini LED se datorează, parțial, numărului mare de LED-uri necesare pentru producția unui televizor. Echipa de cercetare a TCL a conceput un proces special, care reduce semnificativ costul LED-ului în sine, fără a afecta uniformitatea și calitatea displayului.

Avantajele Mini LED nu se opresc aici. Astfel, dincolo de calitatea impecabilă a imaginii, Mini LED oferă o alternativă pentru protejarea planetei, iar motivul peste pe cât de ingenios pe atât de simplu.

Mini LED-urile pot fi utilizate într-un mod eficient din punct de vedere energetic: datorită capacității lor de a estompa anumite zone de lumină, acestea necesită mai puțină energie decât alte tehnologii de iluminare de fundal pentru a produce același nivel de luminozitate.

Noua serie TCL C84: beneficiile unui entertainment superior cu cea mai recentă generație de tehnologie TCL Mini LED
În 2023, TCL își extinde portofoliul cu noua generație de tehnologie TCL Mini LED, oferind și mai multe opțiuni, inclusiv cele mai mari televizoare Mini LED din lume, noi tehnologii privind performanța imaginii, precum și funcții avansate pentru gaming.

Datorită investițiilor companiei, cea mai recentă generație TCL Mini LED oferă utilizatorilor o experiență vizuală impresionantă, cu un contrast ridicat și precis, luminozitate ridicată și o uniformitate mai bună a imaginii.

C84 (4)Noul televizor din seria C84 ridică standardele în ceea ce privește calitatea audio-video și funcțiile software de care se bucură utilizatorii, asigurând performanțe impresionante indiferent de conținutul redat. Având la bază tehnologia TCL Mini LED și QLED, susținută de algoritmii AiPQ Processor 3.0 pentru calitatea imaginii, noul model creează atât performanțe remarcabile în asigurarea calității imaginii, precum și un contrast superior, oferit de ecranul HDR și niveluri de luminozitate de 2000 nits.

În plus, datorită Game Master Pro 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game Bar, 240Hz Game Accelerator și cele mai recente formate HDR acceptate (inclusiv HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ), noul televizor TCL Mini LED este partenerul perfect pentru a vă bucura de cele mai bune filme HDR, sport sau jocuri video.

Seria C84 este acum disponibilă în mai multe dimensiuni, cu ecrane cu diagonala de 55 inchi, 65 inchi, 75 inchi și 85 inchi.

Noile televizoare TCL din seriile C74 și C64 aduc experiențe de vizionare și divertisment excepționale
În 2023, sub deviza „Inspire Greatness”, TCL lucrează permanent și aduce pe piață noi televizoare QLED SMART 4K, pentru a putea oferi tehnologie premium la prețuri accesibile, oferind utilizatorilor momente de divertisment conectat și tehnologie de display avansată. În această primăvară, TCL adaugă două noi game la oferta sa QLED, pentru a răspunde așteptărilor tuturor consumatorilor: seriile TCL QLED 4K C64 și C74.

Imagine2La începutul acestei luni, TCL a lansat noua serie de televizoare 4K QLED C64 dedicată publicului european.

Noua gamă combină tehnologia QLED, 4K HDR Pro și Motion Clarity de 60 Hz pentru o calitate HDR a imaginii, colorată și clară. În plus, cu Game Master, FreeSync și cele mai recente formate HDR acceptate (inclusiv HDR10+, Dolby Vision), acest televizor TCL este alegerea perfectă pentru cei care doresc un moment de divertisment interactiv, cu filme, sporturi sau jocuri video la calitate înaltă, ca parte a unui stil de viață conectat și inteligent.

Seria C64 este acum disponibilă în mai multe dimensiuni, cu ecrane cu diagonala de 43 inchi, 50 inchi, 55 inchi, 65 inchi, 75 inchi și 85 inchi.

C74 (3)În plus, TCL prezintă astăzi noua sa serie C74, care combină QLED și tehnologia Full Array Local Dimming, 4K HDR Pro și 144Hz Motion Clarity Pro pentru o calitate a imaginii HDR netedă, clară și colorată. Mai mult, seria C74 vine cu Game Master Pro 2.0 – o colecție de funcții software TCL adaptate, care optimizează experiența de joc și fac din acesta cea mai bună alegere în materie de televizoare pentru jocuri video, permițând gamerilor să se bucure de configurații hardware și software comparabile cu cele de pe un PC.

Seria C74 este acum disponibilă în mai multe dimensiuni, cu ecrane cu diagonala de 55 inchi, 65 inchi și 75 inchi.

O colecție TCL XL mai mare, pentru o imersiune totală și o experiență cinematografică în confortul casei
Pentru a oferi o experiență home theater și mai captivantă în confortul propriei sufragerii, TCL își extinde colecția TCL XL (incluzând toate modelele de televizoare, cu diagonala de la 65 de inchi până la 98 de inchi).

Cu mai multe opțiuni și noi dimensiuni de ecran, gama XL disponibilă în Europa permite o imersiune totală, asemănătoare unui cinematograf în confortul casei utilizatorului, fără a compromite calitatea imaginii și abundența detaliilor. De exemplu, TCL aduce în Europa un model Mini LED C84 XL de 85 de inchi cu suport central, pentru a se potrivi cu orice suprafață și a se integra cu ușurință în orice interior.

O experiență optimizată și mai fluidă pentru toți iubitorii de jocuri
TCL este o prezență foarte activă în domeniul jocurilor video, oferind gamerilor ecrane de înaltă calitate, opțiuni de joc imersive și modalități nelimitate pentru a-și îmbunătăți experiența de joc.

Atât pentru jucătorii obișnuiți, cât și pentru cei ocazionali, TCL face un pas înainte cu noua serie C, echipată cu funcții deosebite care sunt special optimizate pentru comunitatea de gaming.

C74 (4)Cu un ecran cu o rată de reîmprospătare (refresh rate) de 144 Hz, Game Accelerator de 240 Hz și latență (input lag) scăzută  până la 5,67 ms, noul televizor permite utilizatorilor să se bucure de o calitate a imaginii extrem de fluidă în timpul jocului, fără stuttering sau tearing.

În plus, noul mod Game Master Pro 2.0 permite afișarea unor setări avansate de display, personalizate, pentru a crea experiențe de joc remarcabile. Totodată, televizoarele TCL pot susține formate multi-HDR, precum Dolby Vision IQ și HDR10+, ceea ce le permite să se adapteze la orice sursă de joc. Mai mult, tehnologia ADM FreeSync oferă un joc perfect, fără artefacte, prin sincronizarea în timp real cu orice rată de reîmprospătare de pe consola de jocuri sau computer.

Noile soundbar-uri TCL oferă o experiență home theater premium, accesibilă și captivantă
Din dorința de a-și diversifica gama de produse, TCL oferă, de asemenea, noi device-uri audio compatibile cu televizoarele sale, care se potrivesc perfect cu performanța extraordinară a imaginii, oferind utilizatorilor o experiență completă de tip home theater.
C84 (2)Astfel, în această primăvară, TCL Europe lansează noile soundbar-uri Dolby Audio din seria S64:
• Noul S642W, o bară de sunet de înaltă calitate, cu 2.1 canale, subwoofer wireless și cu putere de 200W.
• Noul S643W, o bară de sunet de înaltă calitate, cu 3.1 canale, subwoofer wireless și putere audio de 240 W.
Cu un design subțire și elegant, aceste noi modele includ HDMI 1.4 cu ARC, DTS Virtual:X și Bluetooth 5.3.

Descoperiți mai multe despre tehnologia și produsele TCL pe site-ul www.tcl.com.