Networking — April 25, 2023 at 12:50 pm

De ce să folosim standardul Wifi 6E?

by

Pe măsură ce WiFi continuă să devină omniprezent, există o cerere pentru o lățime de bandă crescută. Mediile de înaltă densitate, cum ar fi școlile, mall-urile, hotelurile, aeroporturile, cafenelele și barurile, centrele de conferințe trebuie să găzduiască un număr mare de dispozitive care pot oferi servicii mai bune pentru toată lumea, de fiecare dată când se conectează la WiFi.

wifi6eIEEE 802.11ax, comercializat oficial de Wi-Fi Alliance ca Wi-Fi 6 (2,4 GHz și 5 GHz) și Wi-Fi 6E (6 GHz), este un  standard IEEE pentru rețelele locale wireless (WLAN) și succesorul lui 802.11ac. Scopul principal al acestui standard este creșterea vitezei în scenarii cu multe dispozitive conectate. Creșterea totală a vitezei la nivel de rețea este de 300%, acest lucru se traduce latență cu 75% mai mică

Zyxel WAX640S-6E este punctul de acces în trei benzi (clasa AXE7800), complet echipat cu  tehnologia WiFi 6E de ultimă generație pentru viteze rapide și conexiuni cu latență redusă. Acesta permite utilizatorilor să profite de noua bandă de 6GHz cu mai multă lățime de bandă disponibilă decât 2.4 GHz și 5 GHz combinate.  Pentru tehnologii emergente, cum ar fi VR/AR, streaming video 8K sau jocuri online, WAX640S-6E oferă viteze foarte mari fără latență.

Shawn Rogers, Market Development Manager la Zyxel Networks a explicat: „Problemele de performanță și conectivitate cauzate de interferențe și congestie au fost mult timp o problemă cu  rețelele WiFi și sunt deosebit de problematice în mediile cu densitate mare și atunci când se utilizează aplicații sensibile la latență, cum ar fi VR / AR, streaming video 8K și jocuri online. Familia noastră de puncte de  acces WiFi 6E permite companiilor să reducă foarte mult interferențele de rețea prin utilizarea noului spectru WiFi de 6GHz.  Produsele WiFi 6E de la Zyxel includ o gamă extinsă și o flexibilitate de gestionare, pentru a oferi o soluție rentabilă pentru modernizarea infrastructurilor WiFi existente pentru  a oferi conectivitate fiabilă, multi-gigabit, cu latență redusă pentru aplicații critice.”

De ce WAX640S-6E este benefic pentru mediile cu densitate mare și tehnologiile emergente?

1. Utilizarea spectrului de 6Ghz deschide o zonă largă de spectru care permite funcționarea la viteză maximă în medii dense.
2. Operarea pe trei benzi permite dispozitivelor client de 6GHz să profite de 6GHz fără interferențe, oferind în același timp suport pentru clienții vechi de 2,4 GHz și 5GHz.
3. Include o antenă inteligentă care monitorizează continuu conexiunea și își ajustează adaptiv modelele de antenă pentru a atenua interferențele.
4. Vine cu o licență Nebula Pro Pack de un an și acceptă gestionarea independentă, bazată pe cloud, oferind flexibilitate completă a managementului în orice mediu de rețea.
5. Minimizează interferențele din rețelele celulare 4G/5G cu coexistența celulară avansată

Soluții Zyxel
NWA55AXE de la Zyxel este un AP WiFi 6 durabil, rezistent la intemperii în aer liber. Proiectat pentru medii exterioare dure, NWA55AXE conform cu standardul IP55, rezistent la intemperii, este cel mai bun punct de acces în aer liber WiFi 6 pentru a vă extinde rețeaua wireless în exterior. NWA55AXE cu NebulaFlex oferă manevrabilitatea flexibilă pentru a alege în mod liber între gestionarea GUI locală sau onboarding la interfața noastră super ușoară de gestionare a cloud-ului Nebula, pe care nu trebuie să vă faceți niciodată să vă faceți griji cu privire la uitarea adresei IP sau a contului și parolei pierdute.