Retail / Horeca — April 26, 2023 at 4:01 pm

Soluțiile de retail și logistică automatizate cu AI dezvoltate de BobNet, prezentate la Vending Expo, București

by

Soluțiile de retail și logistică automatizate cu inteligență artificială dezvoltate de BobNet au ca scop extinderea canalelor de comercializare și reducerea costurilor cu forța de muncă în retailul fizic tradițional

BobNet_Vending ExpoBobNet Group, unul dintre cei mai activi jucători din Europa în tranziția de la vechiul la noul retail, tehnologizat și complet automatizat, prezintă cele mai recente soluții tehnologice de retail la Expo 24 București, a 7-a ediție a Vending Expo, care are loc între 26 și 27 aprilie, în cadrul complexului de expoziții Romexpo București.

Scopul companiei este de a dezvolta soluții menite să rezolve provocările vechiului retail, care se bazează în proporție ridicată pe munca umană, atât în logistică, cât și în vânzări, limitând capacitatea comercianților de a se extinde și de a scala.

În cadrul evenimentului Vending Expo, vizitatorii vor putea vedea și testa unele dintre dispozitivele inovatoare ale BobNet, care susțin tehnologia pentru restaurantele viitorului, precum Bob Bistro, primul restaurant 100% automatizat, creat să funcționeze ca o cantină automată pentru HoReCa. Bob Bistro se adresează și pentru companiilor care doresc să ofere meniuri proaspete și calde la birou pentru angajați.

BobNet Group își propune, astfel, să devină pionier și un jucător important în tehnologie și în crearea de infrastructură inovatoare pentru noul retail și își prezintă produsele menite să schimbe piața și să servească diferite industrii, precum retail, industria alimentară, HoReCa, cateringul, industria farmaceutică etc.

BobNet Group se află în prezent în stadiul inițial de lansare a operațiunilor de producție și service pentru dispozitive/magazine automate și inteligente pentru retail. Compania a intrat în faza de creștere accelerată cu o producție planificată în creștere de la câteva sute de dispozitive pe an până la zeci de mii de soluții automatizate pe an. Conducerea BobNet Group se așteaptă ca retailul automatizat să ajungă la aproximativ o treime din retailul global în următorii 20-40 de ani.

Începând cu anul 2018, startup-ul BobNet Group a obținut finanțări în valoare de 13 milioane de euro și este cel mai mare proiect venture din România care dezvoltă soluții și tehnologii inovatoare care îmbină elementele hardware și software.

Fondurile au fost investite în crearea unei companii de cercetare și dezvoltare hardware și software, în dezvoltarea unei suite de platforme cloud de gestiune dispozitive IoT și fluxuri de business la scara larga, o fabrică de producție de dispozitive de retail automatizate (Bob Iot Enterprise) și o rețea operațională de validare și testare formată din 124 de dispozitive active.

„În cadrul BobNet Group ne concentrăm pe crearea de soluții inovatoare automate diverse pentru noul retail și logistica aferentă. Soluțiile noastre includ dispozitive IoT hardware pentru retail, alimentate de inteligența artificială, care pot fi achiziționate sau închiriate sau în sistem de franciză, și asigurăm acces la module de administrare operațională în cloud și informațiile aferente furnizate clienților în baza unei abonări permanente sau SaaS. De asemenea, ne propunem să colectăm date de analiză cât mai avansate despre preferințele consumatorilor, analizând comportamentul unui număr mare de clienți, care pot fi utilizate de clienții noștri pentru a-și optimiza oferta de produse. Până la sfârșitul anului 2023, compania va avea cel puțin 6 soluții gata pentru producție în domeniul noului retail, o parte din ele de acum fiind disponibile spre comercializare”, a declarat Mihai Girnet, CEO-ul companiei BobNet.

BobNet își propune să ocupe o cotă semnificativă din piața în plină dezvoltare a infrastructurii noului retail , prin producția și introducerea pe piață a soluțiilor sale integrate de infrastructură automatizată. Pe lângă producerea de soluții automate, compania își propune parteneriate de talie medie și mare pentru a dezvolta proiecte operaționale în diferite  segmente de retail, pe baza unor lanțuri mari de diverse dispozitive automate BobNet.

Unul dintre cele mai cunoscute produse ale BobNet Group, Bob Concierge, care aduce în scările de bloc și în complexele rezidențiale un dispozitiv dotat cu un mini-shop cu alimente și băuturi, lockere pentru preluarea coletelor de la curieri și servicii casnice.

Grupul BobNet este printre puținele startup-uri din lume care au o baza proprie operațională de testare a soluțiilor dezvoltate ce operează în retailul real. În particular, BobNet operează un lanț automatizat de 124 de dispozitive amplasate în blocuri rezidentiale din București (lanțul Bob Concierge) cu accent pe vânzarea și livrarea de meniuri proaspete gata pregătite.