Pharma & Health — April 26, 2023 at 3:09 pm

Implantul dentar – o soluție modernă pentru sănătatea orală

by

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să aibă un zâmbet frumos și sănătos. Cu toate acestea, mulți dintre ei suferă de probleme dentare care le afectează calitatea vieții. Stomatologia modernă oferă soluții eficiente pentru această problemă, una dintre ele fiind implantul dentar.

În cele ce urmează, descoperă ce este implantul dentar și cum poate acesta să îmbunătățească sănătatea orală!

implantuldentar-osolutiemodernapentrusanatateaoralaCe este implantul dentar?

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală care constă în inserarea unui disppozitiv din titan în osul maxilar sau mandibular. Acest șurub servește ca drept rădăcină artificială pentru o coroană dentară, o punte dentară sau o proteză dentară. În general, un implant dentar este considerat cea mai bună soluție pentru persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți, deoarece oferă o soluție permanentă și stabilă.

Avantajele implantului dentar
Implantul dentar oferă multe avantaje în comparație cu alte soluții pentru înlocuirea dinților pierduți:

• Nu afectează dinții sănătoși din jur, așa cum se întâmplă în cazul punților sau protezelor dentare.
• Întrucât ajută la menținerea densității osoase și previne pierderea osoasă care apare în cazul în care un dinte lipsește, implantul dentar poate îmbunătăți sănătatea orală.
• Imită forma şi culoarea dintelui natural, oferind un aspect natural şi armonios zâmbetului.
• Coroana dentară care se montează pe implant poate fi personalizată în funcţie de preferinţele şi nevoile pacientului, astfel încât să se potrivească perfect cu restul dinţilor.
• Este realizat din materiale biocompatibile, care nu provoacă reacţii adverse sau alergice în organism.
• Dacă este îngrijit corespunzător, implantul dentar poate rezista pe toată durata vieţii, fără a necesita schimbări sau reparaţii frecvente.

Procedura de implant dentar

Procedura de implant dentar implică mai multe etape în cadrul unui cabinet de stomatologie, etape care pot dura de la câteva luni până la un an, în funcție de cazul fiecărui pacient. În prima etapă, medicul stomatolog va evalua starea generală a pacientului și va face o radiografie pentru a determina cantitatea și calitatea osului disponibil pentru implant. În etapa următoare, se va efectua intervenția chirurgicală pentru inserarea dispozitivului din titan în osul maxilar sau mandibular. Ulterior, pacientul va trebui să aștepte câteva luni pentru ca osul să se integreze cu șurubul. În etapele următoare, se vor monta abutmentul și coroana dentară.

Îngrijirea implantului dentar

Pentru a asigura succesul implantului dentar, este important să ai grijă de acesta cu atenție. În primul rând, trebuie să te speli dinții și să foloseşti ața dentară în mod regulat. De asemenea, trebuie să eviţi alimentele tari și să nu muști obiecte dure cu implantul dentar. În plus, este recomandat să vizitezi medicul stomatolog în mod regulat pentru a verifica starea generală a sănătății orale și a implantului dentar.