Networking — April 26, 2023 at 10:00 am

Un proiect de anvergură

by

Complexul Ameritech Center din cadrul Hoffman Estates, construit iniţial ca facilitate de cercetare AT&T, este la ora actuală transformat în Bell Works Chicagoland, ca destinaţie unicat în regiune pentru afaceri şi evenimente culturale. Prin combinarea spaţiilor de lucru premium cu opţiuni de luat masa, experienţe comerciale unice, evenimente culturale şi de distracţie, complexul îşi propune să devină o referinţă pentru un mare oraş precum Chicago.

bellworks-chicagoland-interior-3840_0.jpg (1)Ca provocări principale, noul complex are nevoie de networking de nivel enterprise în cadrul întregii facilităţi, construire de VLAN-uri care să suporte reţele private pentru locatari şi o reţea wireless care să suporte mii de utilizatori şi afaceri într-un spaţiu de dimensiuni vaste.

Soluţia adoptată constă în familia de switch-uri şi routere/firewall-uri de nivel enterprise de la Allied Telesis şi puncte de acces wireless pe întreaga suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi a complexului.

Dezvoltatorul complexului a ales o companie locală de consultanţă IT, JK Consulting, drept principal integrator de sisteme IT şi furnizor de servicii gestionate de la distanţă. Lucrând cu elementele existente şi incorporând cerinţele pentru întreaga reţea, Allied Telesis a proiectat topologia reţelei, care include conectivitate wireless extinsă pe suprafaţa întregii facilităţi.

Printre caracteristicile soluţiei adoptate se numără câteva esenţiale. Astfel capabilităţile Continous Power over Ethernet permit camerelor de supraveghere conectate la un port de switch să continue să opereze dacă switch-ul respectiv reporneşte sau există o cădere de curent undeva. Platforma de network management “zero touch” de la Allied Telesis efectuează zilnic un backup complet al întregii reţele Bell Works. Ca atare, dacă un switch cedează, poate fi extras şi sistemul recunoaşte noul switch şi stabileşte automat o configuraţie ca switch-ul să intre în funcţiune fără intervenţia costisitoare a unui tehnician de reţea.

Similar, detecţia proactivă de anomalii prin intermediul serviciului de gestionare şi monitorizare a reţelei, precum şi tehnologiile smart incorporate în switch-uri alertează asupra existenţei unei probleme şi locaţiei acesteia, prin aceasta ajutând la reducerea întreruperilor. Nu în ultimul rând, toate echipamentele sunt gestionate prin intermediul unui singur panou prin folosirea Vista Manager EX, coloana vertebrală a soluţiei de management reţea. Suplimentar, soluţia Autonomous Management Framework furnizează o suită de caracteristici de automatizare a managementului configurării şi de simplificare a managementului reţelei.

Toate acestea, şi alte capabilităţi exclusiviste Allied Telesis asigură fiabilitatea reţelei şi uşurinţa managementului şi mentenanţei.