Securitate — May 7, 2023 at 9:38 am

Securitatea guvernamentală, modernizată astăzi, pregătită pentru mâine

by

Guvernul SUA este angajat puternic și continuu în dezvoltarea unei infrastructurii tehnologice modernă și sigură. De la ordonanța guvernamentală din 2021 care îndeamnă agențiile federale să treacă rapid la servicii cloud securizate și noua strategie de securitate cibernetică publicată curând, până la ghidul comun CISA și NSA privind gestionarea identității și a accesului, guvernul SUA stabilește standarde înalte pentru securitatea cibernetică, standarde care stabilesc, la rândul lor, modele pentru organizațiile private.

English version

rsaPână în anul 2000, cea mai mare preocupare a celor din securitatea cibernetică era securizarea e-mailului. Deși sună a istorie antică față cu provocările din prezent, aceasta este ideea. Securitatea cibernetică este un joc de-a șoarecele și pisica. Noile tehnologii aduc noi vulnerabilități, care necesită, la rândul lor, soluții noi care introduc noi tehnologii. Și, așa, ciclul continuă.

Fiecare organizație trebuie să țină seama de această dinamică. Dar este deosebit de dificil pentru agențiile guvernamentale și furnizorii lor să reacționeze rapid, având în vedere realitățile și complicațiile cerințelor pentru achiziții și certificarea soluțiilor pentru îndeplinirea standardelor.

Nu există o singură modalitate de înțelege noile provocări. Dar sunt anumite perspective după care se pot ghida agențiile guvernamentale, putându-se adapta rapid la noile provocări.

Contextul se schimbă constant, flexibilitatea fiind, astfel, de o importanță critică. De exemplu, în gestionarea identității și a accesului, organizațiile trebuie să ofere utilizatorilor setul potrivit de opțiuni de autentificare, să implementeze politici de bună guvernare atunci când decid resursele accesate și să folosească tehnologii noi și emergente, cum ar fi învățarea automată, pentru a crește capacitățile individuale.

Nu doar guvernele se străduiesc să înlocuiască sistemele vechi învechite pentru a face față cu succes nevoilor viitoare, însă acestea se confruntă cu provocări unice. De exemplu, imperativul cloud în zona guvernamentală aduce nevoia de a menține controlul la nivel local asupra unor medii foarte sigure; furnizorii trebuie să înțeleagă acest lucru și să poată oferi tehnologie care rezolvă în mod specific o astfel de contradicție aparentă.

Acesta este doar un exemplu de ce agențiile federale sunt cel mai bine deservite de furnizorii de tehnologie care cunosc pe deplin nevoile lor unice, experiența demonstrată de îndeplinirea acestor nevoi și soluțiile tehnologice concepute pentru a răspunde misiunii fiecărei agenții.

Soluțiile de securitate IT, risc si conformitate  RSA, Divizia de Securitate a EMC, sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks, ajutând la reușita celor mai importante organizații din lume prin rezolvarea celor mai complexe și mai sensibile provocări privind securitatea.