Productie — May 8, 2023 at 10:57 am

Digitalizează-ți afacerea accesând fondurile pentru pachetele software

by

IMMAsigură-ți continuitatea digitală a proceselor de proiectare asistată prin programul de Digitalizare a IMM-urilor

Tehnologiile digitale revoluționează modul în care companiile moderne desfășoară activități de inginerie și producție. Astăzi, un produs nu mai este doar un ansamblu de componente mecanice, este ceva mult mai complex care conține componente software, electronice și mecanice. Pentru a putea crea un astfel de produs este nevoie de o colaborare interdisciplinară și de soluții software integrate, care să susțină întreg procesul de la idee, proiectare, fabricație până la retragerea de pe piață.

Prin programul de Digitalizare a IMM-urilor, firmele din România pot să-și asigure continuitatea digitală a proceselor de proiectare asistată, prin implementarea platformei colaborative 3DEXPERIENCE CLOUD pentru managementul proceselor operaționale, în care toate departamentele din cadrul companiei pot planifica și detalia digital produsul, precum și producția acestuia.

Ce este programul de Digitalizare a IMM-urilor?
Obiectivul acestui program este de a sprijini întreprinderile din România, în special întreprinderile mici și mijlocii, precum și organizațiile publice care desfășoară activități de cercetare, dezvoltare și inovare, în adoptarea tehnologiilor digitale. Statistica arată că doar 17% din IMM-urile din România sunt digitalizate.

Poți accesa până la 100.000 de euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale, prin noul program din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin sprijinirea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii se urmărește creșterea competitivității a gradului de inovare dar și adaptarea IMM-urilor la noi modele de afaceri.

Care sunt cheltuielile eligibile pe care le poți face prin intermediul programului?
Prin intermediul acestei investiții, IMM-urile non-IT cu sediul social în România pot atrage granturi pentru digitalizare cuprinse între 20.000 de euro și 100.000 de euro pentru a le utiliza în adoptarea tehnologiilor digitale precum:

• achiziții de hardware TIC;
• achiziții de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;
dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
• achiziții de tehnologii blockchain;
• achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;
• achiziționarea unui site de prezentare;
• achiziția de servicii de tip cloud și IoT;
• instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;
• consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc

Valoarea grantului este cuprinsă între:

• Microîntreprindere (sub 9 angajați)
20.000 de euro și 30.000 de euro
• Întreprindere mică (între 10 și 49 de angajați)
20.000 de euro și 50.000 de euro
• Întreprindere mijlocie (50 – 249 angajați)
20.000 de euro și 100.000 de euro

Cu aspirația de a modela și de a permite o digitalizare durabilă, CENIT sprijină clienții din industrii precum automotive, aviație și echipamente industriale în optimizarea și transformarea proceselor digitale. Ghidați de viziunea de a fi campionul digitalizării proceselor, permite și susține avantajul tehnologic al clienților săi.

Parteneriatele sale strategice, pe termen lung, cu furnizori IT de top, propriile sale soluții și servicii software, precum și expertiza sa specifică sectorului și proceselor industriale sunt elementele decisive pentru a sprijini progresul digital al clienților noștri.

CENIT oferă un portofoliu larg de aplicații software și mulți ani de experiență în domeniu pentru a impulsiona succesul clienților noștri în digitalizarea proceselor de proiectare.

Datorită utilizării de componente modulare, soluțiile noastre software integrate sunt foarte scalabile, iar cerințele dumneavoastră individuale reprezintă baza pentru identificarea soluției corecte. Pentru a vă spori competitivitatea pe termen lung, colaborăm cu dvs. din etapa inițială de planificare, prin implementarea proiectului, până la formarea utilizatorilor și implementarea sistemului.

3DEXPERIENCE este o platforma colaborativă web-based de ultima generație pentru managementul proceselor operaționale, în care toate departamentele din cadrul unei companii planifică și detaliază digital produsul, precum și producția acestuia. Având acces securizat în timp real la toate informațiile despre produs și procesul de producție, toate componentele pot fi optimizate multidisciplinar și testate virtual pentru a asigura calitatea și proprietățile dorite.

Aflați cum platforma 3DEXPERIENCE® de la Dassault Systèmes și serviciile furnizate de CENIT, permit companiei dumneavoastră să valorifice oportunitățile digitalizării, accesând fondurile necesare achiziției de pachete și servicii software CATIA împreună cu platforma 3DEXPERIENCE® prin programul de digitalizare al IMM-urilor.