Data Center / Storage — May 17, 2023 at 10:16 am

Tehnologiile Cisco, principal pilon pentru centrele de date ale viitorului

by

În centrul inovației din zilele noastre, aplicațiile reprezintă expresia directă a nevoilor consumatorilor și au generat un mod complet nou de a gândi în implementarea și operarea infrastructurilor IT din Centrele de Date.

Vechile reguli nu se mai aplică. Nu mai este vorba despre “On-premise” versus “Cloud”. Sunt ambele. Nu mai este vorba despre un set restrâns de resurse, ci de o infrastructură la scara largă, ce necesită un control granular. Este vorba de disponibilitatea permanentă a resurselor, cu componente modulare ce pot fi modelate în funcție de necesitățile aplicațiilor. Este un joc nou în care dezvoltatorii sunt liberi să-și scrie propriile reguli, dar în care IT-ul trebuie să țină pasul cu creșterea masivă a complexității. Infrastructura IT a viitorului se bazează pe hardware care să se comporte la fel ca un software.

Ținând cont de aceste tendințe, Cisco își propune să ofere clienților soluții IT pentru Centrele de Date care să adreseze cuvintele cheie ale prezentului și viitorului: Simplitate, Flexibilitate, Automatizare, Observabilitate și Sustenabilitate.

În întâmpinarea conceptului de Full-Stack Observability, prin centralizarea și corelarea analizelor de performanță a aplicațiilor în întreaga stivă a componentelor acestora, echipele IT pot colabora mai bine pentru a izola problemele și a optimiza experiențele aplicațiilor. Cisco oferă integrări între AppDynamics® (inclusiv Cisco Secure Application), Cisco ThousandEyes® și Cisco Intersight™:

• AppDynamics monitorizeaza aplicatiile, adaugă contextul și corelarea proceselor de business, ceea ce permite echipelor să se alinieze și să prioritizeze incidentele în funcție de ceea ce contează cel mai mult pentru rezultatul lor.

• Integrarea ThousandEyes permite corelarea performanței aplicațiilor cu serviciile de rețea și de internet care conectează utilizatorii.

• Integrarea performanței aplicațiilor cu Intersight Workload Optimizer asigură în mod proactiv performanța pentru experiențele aplicațiilor, reducând în același timp costurile cloud.

• Cisco Secure Application in AppDynamics protejează aplicațiile critice pentru business, indiferent unde rulează, din interior spre exterior în timpul execuției, pentru a menține viteza și timpul de funcționare, minimizand în același timp riscul.

Cisco Application Centric Infrastructure, cea mai sigură, deschisă și cuprinzătoare soluție de rețea de tip software-defined (SDN) din industrie, permite automatizarea care accelerează implementarea și adminstrarea infrastructurii, simplifică gestionarea pentru a muta cu ușurință sarcinile de lucru într-un cadru multifabric și multicloud și securizează în mod proactiv împotriva riscurilor care pot aparea de oriunde. Simplifică, optimizează și accelerează radical ciclul de viață al implementării aplicațiilor din Centrele de Date.

ACI-2048x1110Cisco ACI, impreuna cu Nexus Dashboard, transformă operațiunile IT din reactive in proactive, cu un set foarte inteligent de capabilități software care analizează fiecare componentă a centrului de date pentru a asigura intenția de business, pentru a garanta functionarea corecta și pentru a identifica problemele de performanță în rețea înainte ca acestea să apară.

UCSXCisco UCS-X Series încununează conceptul de flexibilitate a unei singure platforme pentru orice workload din Centrul de Date. Un singur tip de server care acceptă o gamă mai largă de workload-uri înseamnă suport pentru mai puține produse diferite, costuri reduse de instruire și flexibilitate sporită. Sistemul Cisco UCS X-Series este destinat pentru workload-uri multiple, inclusiv următoarele:

• Virtualizare
• Cloud privat
• Aplicații Enterprise
• Sisteme de management al bazelor de date
• Aplicații de infrastructură
• Aplicații cloud-nativ
• Baze de date în memorie
• Clustere de Big-Data
• Sisteme AI/ML accelerate de GPU.

Din momentul lansarii in 2009 a echipamentelor Cisco UCS Servers, principalul obiectiv Cisco a fost simplificarea infrastructurii de procesare. Managementul a fost mutat din servere in retea. Reteaua LAN, reteaua SAN si reteaua de management au fost unificate intr-un singur fabric. S-a renuntat la o topologie de retea pe mai multe niveluri in favoarea unei topologii flat ce, impreuna cu echipamentele de tip Server, s-a transformat intr-un singur Sistem Unificat.

Continuand acest trend, odata cu lansarea acum 2 ani a sistemului modular UCS X-Series, Cisco trece la urmatorul nivel in simplificare:

Simplificare cu o infrastructura operata din cloud: managementul din rețea se muta în cloud (sau on-premise daca este nevoie de un mediu inchis), astfel incat să vă gestionați întreaga infrastructură conform nevoilor de business. Adaptați resursele sistemului modular Cisco UCS X-Series la cerințele workload-urilor cu platforma de operațiuni Cisco Intersight. Integrați dispozitive terțe, inclusiv echipamente de stocare de la NetApp, Pure Storage și Hitachi. Obțineți vizualizare inteligentă, optimizare și orchestrare pentru toate aplicațiile și infrastructura dvs. Automatizarea stimulează agilitatea și consecvența, ajutându-vă să reduceți timpul de lansare de noi servicii, reducând în același timp costurile și riscurile.
Simplificare cu un sistem adaptabil conceput pentru aplicații moderne: aplicațiile hibride, native din cloud de astăzi, sunt în mod inerent imprevizibile. Acestea sunt implementate și redistribuite ca parte a unei practici iterative DevOps. Cerințele se schimbă des și aveți nevoie de un sistem care să nu vă blocheze într-un set de resurse atunci când descoperiți că aveți nevoie de altul. Pentru aplicațiile hibride și o gamă de aplicații tradiționale pentru centre de date, vă puteți consolida pe o singură platformă care combină densitatea și eficiența serverelor blade cu capacitatea de extindere a serverelor rack. Rezultatul: performanță, automatizare și eficiență mai bune.
Simplificare cu un sistem proiectat pentru viitor: îmbrățișați tehnologia emergentă și reduceți riscurile cu un sistem modular conceput pentru a susține generațiile viitoare de procesoare, stocare, memorie nevolatilă, acceleratoare grafice și module de interconectare. A dispărut nevoia de a cumpăra, configura, întreține, alimenta și răci module și servere de management discrete. Managementul bazat pe cloud este actualizat automat cu un flux constant de noi capabilități furnizate de modelul software-ca-serviciu Intersight.

Mai simplu de atat nu se poate:

ucsx_chassis

Șasiul Cisco UCS X9508 nu conține ceea ce numim hardware parazit – comutatoare și module de management care trebuie achiziționate, configurate, alimentate, răcite și întreținute. Acestea s-ar baza pe puterea șasiului și pe bugetul de răcire, reducând în același timp spațiul alocat serverelor. Designul fără mid-plane al șasiului elimină limitările privind viitoarele tehnologii de interconectare I/O si nu numai, fiind pregatit pentru viitor de actualizarea tehnologica a oricarei componente a acestuia.

Pentru informatii complete  puteti contacta echipa Cisco Romania la solutiicisco@cisco.com