Evenimente — May 18, 2023 at 3:37 pm

Schneider Electric câștigă iF Design Award pentru standul expozițional carbon-neutru

by

Schneider Electric a stabilit noi standarde anul trecut prin crearea primului stand expozițional complet neutru din lume, la târgul Light & Building 2022 în Frankfurt, Germania. În semn de recunoaștere a acestei realizări, compania a primit distincția iF Design Award la iF Design Award Night 2023, care a avut loc pe 15 mai la Friedrichstadt-Palast din Berlin, Germania.

Schneider Electric IF-Design-AwardPrezentat anual din 1954 de cea mai veche instituție independentă de design din lume, iF International Forum Design, iF Design Award premiază designul remarcabil de produs. Conceptul Schneider Electric a ieșit victorios dintre aproximativ 11.000 de candidaturi rivale la categoria „Design interior”, impresionând un juriu format din 133 de membri, experți internaționali independenți.

La târgul Light & Building 2022, Schneider Electric a redus cu succes două treimi din emisiile care ar fi fost generate de un stand expozițional comparabil de 1700 m2 într-un design convențional, prin utilizarea de materii prime regenerabile, materiale reciclate și upcycling la sfârşitul duratei de viaţă utilă a obiectului. În loc de plastic, plăcuțele de identificare au fost făcute din hârtie din iarbă, în timp ce europaleți au fost folosiți pentru pereți și birouri de informații pentru a reveni la ciclul logistic al companiei după eveniment. Cea mai mare parte a mobilierului a fost închiriată, podeaua a fost biodegradabilă, în timp ce elementele grafice din materiale textile au folosit 100% poliester reciclat din sticle vechi de plastic și au fost procesate în pungi după eveniment.

Pe lângă utilizarea cu o treime mai puține panouri de expoziție, prezentarea unor materiale video cu viitorul soluțiilor digitale (reprezentate pe ecrane) în locul displayurilor obișnuite de produse a redus, de asemenea, emisiile de carbon. În plus, au fost luate în considerare călătoriile și cazarea personalului, deoarece majoritatea angajaților s-au deplasat cu automobile electrice.

Prin aceste măsuri, Schneider Electric a reușit să reducă amprenta ecologică a zonei sale expoziționale de la aproximativ 300 de tone de CO2 pentru aparițiile anterioare la târguri, la aproximativ 80 de tone de această dată. Mai mult, pentru a compensa acest rezultat, compania a susținut un proiect de mediu în Madagascar prin organizația myclimate. Această finanțare a contribuit la sprijinirea producției și implementării sobelor solare ecologice pentru a contracara defrișarea rapidă a junglei Madagascar. Prin acest angajament, Schneider Electric a compensat un total de 100 de tone de CO2. În mod esențial, compania și-a adoptat încă de atunci abordarea carbon-neutru pentru Light & Building 2022 ca etalon, astfel încât să fie implementat la toate standurile din cadrul târgurilor organizate la nivel local din regiunea DACH.

Pentru a afla mai multe despre angajamentele Schneider Electric în materie de sustenabilitate, descoperiți cele mai recente rapoarte de sustenabilitate, aici.