NEWS — May 23, 2023 at 12:35 pm

Cât costă și e de lungă vacanța ideală?

by

Potrivit studiilor Statista, cei mai multi romani folosesc digital banking-ul ca sa isi mentina un anumit stil de viata, iar din acesta fac parte mai ales calatoriile si turismul, care se afla pe primul loc dupa rata de utilizare a tehnologiei in acest scop. 60% dintre romani apeleaza la serviciile bancilor digitale pentru a-si organiza calatoriile si vacantele si pentru a face plati in timpul concediilor.

Revolut TravelO alta cercetare, realizata de Revolut si Dynata, arata ca romanii prefera o vacanta de cel putin o saptamana (34%). 22% dintre respondentii la studiu se multumesc cu un weekend prelungit, precum cel care va urma in perioada 1-5 iunie 2023, iar 17% isi viseaza la un concediu de cel putin 10 zile.

Femeile sunt mai degraba in favoarea weekendurilor lungi, la fel ca tinerii din segmentul de varsta 18-24 de ani (30%), in timp ce respondentii cu varste de peste 55 de ani prefera vacantele de cel putin 10 zile – 2 saptamani (31%), la fel ca barbatii (55%).

O alta constatare este aceea ca romanii aleg destinatiile de vacanta dupa urmatoarele criterii: costul total (66%), conditiile de cazare (38%) si oferta gastronomica (35%). In ceea ce priveste relatia dintre angajamentele profesionale si dorinta de a profita de timpul liber pentru relaxare, cei mai multi romani (56%) se declara total impotriva vacantelor care imbina munca si relaxarea. 4% dintre respondenti sunt pe deplin de acord cu imbinarea celor doua in timpul concediului, 14% declara ca sunt disponibili in vacante pentru a rezolva urgente la job, iar 7% isi verifica zilnic emailul doar pentru a vedea daca e ceva important de rezolvat.