Evenimente — May 23, 2023 at 1:36 pm

Sinergiile între fondurile structurale și de investiții europene și alte oportunități de finanțare dezbătute la București

by

BDR Associates și Bavarian Research Alliance – BayFOR, parteneri ai Clariant, în proiectul LIGNOFLAG, finanțat de Uniunea Europeană, prin care a fost construită în România, la Podari, prima fabrică sunliquid® la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, au organizat la București un workshop dedicat sinergiilor între fondurile structurale și de investiții europene și alte oportunități de finanțare.

BDR&BayFORAtelierul, moderat de către Dr. Thomas Ammerl, Șeful Unității de Mediu, Energie și Bioeconomie al BayFOR, și Susanne Hirschmann, Ofițer Științific la BayFOR, a reunit reprezentanți ai Guvernului României, ai instituțiilor de profil, alte autorități, experți în fonduri europene alte entități din sectorul de stat sau privat, care au oferit informații la zi despre cele mai recente evoluții în materie de politici și tendințe de finanțare la nivel european, cu impact asupra României. Prezenti la eveniment, reprezentanții Clariant au prezentat proiectul fabricii construită la Podari, în Dolj, prin Lignoflag. În cadrul atelierului s-au discutat și explorat oportunități de sinergii între programele de finanțare europene, internaționale și românești pentru cercetare și inovare.

Printre instituțiile reprezentate la eveniment s-au numărat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Educației, ADR Sud-Vest Oltenia, Consiliul Concurenței, Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER), precum și reprezentanți ai mediului academic, ai unor ONG-uri și reputati specialiști. Evenimentul a cuprins discuții de grup și sesiuni interactive, care au permis participanților să se implice în dialoguri consistente și să-și împărtășească perspectivele, cele mai bune practici și experiențele. Au fost formulate concluzii și recomandări ce vor fi comunicate către Comisia Europeană.

BDR Associates a fost selectată de către Clariant, printr-o licitație internațională, derulată în 2018, ca partener de comunicare în cadrul procesului de construire a primei fabrici sunliquid® la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole realizată la Podari, lângă Craiova. Începând cu 2020 agentia BDR Associates a fost invitată să se alăture Consorțiului LIGNOFLAG. Proiectul emblematic pentru producția avansată de biocombustibili în Europa a fost cofinanțat de UE, prin Consorțiul LIGNOFLAG, în cadrul Programului Horizon 2020 și reprezintă un pas semnificativ în poziționarea României ca pionier în inovarea în materie de combustibili. În cadrul misiunii, BDR este responsabilă cu strategia generală de comunicare, relații publice și informare a diverselor părți interesate, prezentând beneficiile proiectului în rândurile grupurilor țintă și a comunității locale.

Fondată în 1995, agenția BDR Associates este partenerul exclusiv pentru România a grupului global de comunicare strategică Hill+Knowlton Strategies, parte din WPP.

Alianța pentru Cercetare din Bavaria (BayFOR) este o organizație al cărei scop este de a promova Bavaria ca centru pentru știință și inovare în Spațiul European de Cercetare. Accentul este îndreptat către Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare „Orizont Europa”. În plus, BayFOR administrează Birourile de Coordonare Științifică între Bavaria și Québec/Alberta, Israel și Africa. Ca partener în rețeaua pentru IMM-uri “Enterprise Europe Network”, BayFOR oferă consultanță specifică pentru IMM-uri interesate de proiecte de cercetare și inovare ale UE. BayFOR este, de asemenea, o instituție parteneră în Agenția Bavareză pentru Cercetare și Inovare (www.research-innovation-bavaria.de) și beneficiază de sprijinul Ministerului de Stat Bavarez pentru Știință și Arte.