EDUCATIE / JOB — May 25, 2023 at 2:03 pm

Indexul joburilor la stat

by

Job search website on laptop. Find a jobDupă ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului. Luna aprilie pare, astfel, să fi fost ultima în care numărul de joburi noi scoase în piață a depășit pragul de 3.000. Cumulat, în perioada ianuarie – aprilie 2023, aproximativ 10.000 de posturi au fost disponibile în instituțiile de stat.

Aproximativ 20% din numărul total de locuri vacante sunt pentru medici, asistenți medicali și infirmieri, potrivit datelor jobradar24.ro, cel mai mare agregator de joburi din mediul privat și de stat din România, dezvoltat de eJobs.ro. 11% sunt pentru muncitori, 6,5% pentru îngrijitori și 5,3% pentru referenți. Cel mai puțin căutați în luna aprilie au fost tehnicienii, tâmplarii, maseurii, lăcătușii sau inginerii hidrologi.

La nivel general, mai mult de 90% au fost funcții de execuție (respectiv 2.824) și aproximativ 5% au fost funcții de conducere.