COMUNICATE — May 29, 2023 at 5:42 pm

Fundația Scheherazade merge pentru a 11-a oară în Ucraina

by

Alka și Mega Image au donat prin intermediul Fundației Scheherazade alimente și dulciuri, iar cu sprijinul transportatorului Blue River au reușit să aducă bucurie și zâmbete cetățenilor ucraineni, în special copiilor, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Copilului.

IMG_7761Ajutoarele oferite de Alka și Mega Image au fost distribuite copiilor ucraineni din orfelinate, precum și copiilor strămutați intern din cauza conflictului.

Transportul asigurat gratuit de către compania Blue River din România a ajuns la Cernăuți în data de 27 mai 2023. Gazda noastră a fost Consiliul Regional Cernăuți, în prezența președintelui Oleksiy Boiko, Ruslan Zaparaniuk – șef administrația regională și a șefilor comunităților din regiunea Cernăuți Mykola Huytor, Yulia Hrytsku-Andriiesh, Oleksiy Voloshchuk, Volodymyr Samaryuk.

image005Fundația Scheherazade adresează mulțumiri tuturor instituțiilor din România care au facilitat transportul umanitar către Ucraina: Vama Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, RCS Comisionar SA, precum și tuturor celorlalte autorități relevante ale statului care s-au implicat și au asigurat distribuirea eficientă a transportului umanitar către Ucraina. Fundația Scheherazade apreciază sprijinul și suportul constant al acestora, fără de care aceste demersuri nu ar fi putut avea loc în condiții optime.

IMG_7593De asemenea, adresăm mulțumiri speciale Consulului General al României la Cernăuți, doamnei Irina Loredana Stănculescu pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului pentru realizarea celor 11 transporturi cu ajutoare umanitare.

La această activitate umanitară au participat Liliana Agheorghicesei, Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Wajiha Haris – Președintele Fundației Scheherazade, care a efectuat personal 11 călătorii umanitare în Ucraina de la declanșarea războiului.