Internet/Telecom — May 29, 2023 at 3:16 pm

Xiaomi avansează în clasamentul celor mai inovatoare 50 de companii din lume

by

Grupul Boston Consulting (BCG) a plasat Xiaomi pe locul 29 în lista „Celor mai inovatoare 50 de companii din 2023“, cu două locuri mai sus față de anul precedent.

Xiaomi BCGAceastă distincție reprezintă recunoașterea faptului că Xiaomi prioritizează inovația, investește în ea, atrage talente și lucrează pentru a transforma investițiile în rezultate. În primul trimestru al acestui an, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare (R&D) ale Xiaomi au crescut cu 17,7% față de anul anterior și au ajuns la 4,1 miliarde RMB.

La data de 31 martie 2023, numărul de angajați din departamentul de R&D a ajuns la aproximativ 16.500, reprezentând peste 50% din totalul angajaților Xiaomi.

Eforturile de cercetare și dezvoltare ale Xiaomi au generat companiei peste 32.000 de patente în întreaga lume până la 31 martie 2023. Se estimează că investițiile totale în R&D pentru 2023 vor depăși 20 de miliarde RMB.

Compania a adoptat transformarea tehnologică, inclusiv Inteligența Artificială (AI). În aprilie, a înființat oficial o echipă AI Lab Foundation Model și are peste 1.200 de angajați în domeniul AI. Compania va continua să extindă scenariile de utilizare AI, să maximizeze progresele în tehnologie și să exploreze oportunități cu potențiali parteneri.

Clasamentul celor mai inovatoare companii realizat de BCG se bazează pe un sondaj efectuat în decembrie 2022 și ianuarie 2023, la care au participat peste 1.000 de lideri responsabili cu inovația la nivel global. Sondajul evaluează performanța unei companii în patru categorii: notorietate globală, percepția colegilor din industrie, impactul asupra industriei și crearea de valoare.

Xiaomi LOGOBCG publică raportul său anual privind inovația începând din 2003. Alte companii de pe lista din 2023 includ Amazon, Alphabet, Microsoft, Siemens, Pfizer, SpaceX, Nike, IBM, etc.

Xiaomi consideră anul 2023 ca fiind unul crucial pentru accelerarea creșterii sale. Compania va continua promovarea noii sale strategii de afaceri, cu accent pe dezvoltarea de înaltă calitate ancorată în căutarea neobosită a progresului tehnologic și în misiunea sa de a permite tuturor oamenilor din lume să se bucure de o viață mai bună prin tehnologie inovatoare.