NEWS — May 31, 2023 at 3:15 pm

Planurile de protecție, o investiție utilă pentru IMM-uri

by

IMM-urile vor cheltui mai mult pe IT în 2023, iar o mare parte din acești bani este cheltuită pe desktop-uri, laptopuri și tablete. Defecțiunile sau daunele neașteptate pot fi costisitoare și consumatoare de timp, mai ales dacă dispozitivele sau hardware-ul se află în afara perioadei de garanție a producătorului de echipamente originale (OEM).

Focused businessman and businesswoman working at computer in officePentru a maximiza valoarea investiției IT, IMM-urile ar trebui să ia în considerare achiziționarea de planuri de protecție (Hardware-ul ca si serviciu), care să le ofere acoperire pentru dispozitive sau hardware dincolo de garanția oferită de producători.

Planurile de protecție oferă o acoperire suplimentară pentru probleme precum daune neașteptate, defecțiuni mecanice sau electrice, supratensiuni și multe altele. De asemenea, pot acoperi articole precum baterii, ecrane sau periferice pentru un cost suplimentar. Majoritatea planurilor acoperă timp de doi până la cinci ani, în timp ce planurile OEM sunt adesea pentru unul până la trei ani, în cel mai bun caz.

Cu partenerul potrivit și planul potrivit, IMM-urile obține mai multe beneficii.

Risc financiar redus. Întreprinderile mici își pot continua activitatea liniștite știind că dispozitivele lor vor fi reparate sau înlocuite, ajutându-le să se întoarcă la muncă cât mai curând posibil.
Viață prelungită a dispozitivului. Fiecare dispozitiv electronic are o durată de viață medie. Pentru dispozitivele mobile, doi până la trei ani sunt obișnuiți. Dar aceste medii nu sunt garanții. Defecțiunile electronice sau mecanice neașteptate pot duce la defecțiuni premature ale dispozitivului, ca să nu mai vorbim de deteriorarea accidentală. Cu planurile de protecție, companiile pot profita la maximum de dispozitive în timp.
Control îmbunătățit al costurilor. De asemenea, planurile de protecție pot ajuta companiile să estimeze și să controleze mai bine costurile. Planurile includ relații stabilite, tarife negociate și transport intern dus-întors. În loc să pună deoparte bani pentru potențiale eșecuri, companiile pot achiziționa planuri în avans și pot controla mai bine costurile totale.

Cu planurile de protecție, IMM-urile nu trebuie să protejeze dovada achiziției, care poate fi necesară pentru a obține servicii. În schimb, toate datele sunt stocate electronic. Atâta timp cât companiile au dispozitivele pe care le-au achiziționat inițial, numerele de serie sunt suficiente pentru a solicita service.

Pentru a profita la maximum de planurile de protecție, IMM-urile beneficiază atât de strategii pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Pe termen scurt, planurile standard de protecție a produselor includ acoperire pentru defecțiuni mecanice sau electrice.

Pe termen lung, afacerile trebuie să găsească un echilibru între reparații și înlocuiri. Luați în considerare dispozitivele mobile: deși poate fi posibil să achiziționați un plan de protecție pe cinci ani, modificările în tehnologia mobilă în acest timp pot face dispozitivul aproape inutil atunci. Ca rezultat, poate fi mai rentabil să achiziționați un plan de protecție de doi ani și apoi să înlocuiți dispozitivul la sfârșitul termenului.

Pentru IMM-uri, planurile de protecție oferă liniștea care vine cu un risc redus, o durată de viață maximizată și un control îmbunătățit al costurilor.