Energie&Utilitati, Evenimente — June 14, 2023 at 4:10 pm

Huawei lansează noi produse și soluții fotovoltaice inteligente

by

În timpul evenimentului Intersolar Europe 2023, care a avut loc în Munchen, Germania, Huawei a lansat cu succes noile sale produse și soluții inteligente PV & ESS. Guoguang Chen, președinte al Smart PV & ESS Business la Huawei Digital Power, a dezvăluit strategia PV inteligentă și noul brand modernizat de PV inteligent FusionSolar.

Până la sfârșitul lunii martie 2023, Huawei Digital Power a contribuit la generarea a 770 de miliarde de kWh de energie electrică ecologică la nivel mondial, reducând emisiile de carbon cu 355 de milioane de tone, ceea ce echivalează cu plantarea a 485 de milioane de copaci.

Cele trei anunțuri strategice principale din cadrul evenimentului
• Concentrarea pe convergența tehnologiilor 4T (“Watt/Bit/Heat/Battery”), creșterea investițiilor în cercetare și dezvoltare, inovarea continuă pentru a fi lider în tehnologie și accelerarea dezvoltării industriei solare.
• Stabilirea de standarde industriale de înaltă calitate și promovarea dezvoltării sănătoase a industriei alături de parteneri
• Colaborarea cu 6 parteneri din ecosistemul global pentru a crea, a împărtăși și a câștiga împreună, promovând sustenabilitatea și dezvoltarea de înaltă calitate în industrie.

În scenariile de instalații la scară industrială, Huawei a condus tranziția acestui sector de la costuri reduse la valoare ridicată prin integrarea tehnologiei digitale și a inovației în domeniul electronicii de putere în soluțiile sale fotovoltaice inteligente din ultimul deceniu. Acest lucru a poziționat invertoarele de șiruri inteligente ca fiind o tendință generală la nivel global.

În ceea ce privește scenariile comerciale și industriale (C&I), Huawei dezvoltă în profunzime industria și atinge inteligent succesul. Huawei promovează inovația tehnologică pentru a stabili siguranța activă ca standard, facilitând utilizarea electricității ecologice în diverse industrii, ajutând clienții să devină mai sustenabili în afaceri și să reducă emisiile de carbon.

În scenariul rezidențial, Huawei își propune să fie lider în viitor susținând evoluția energiei casnice prin inovarea componentelor și actualizări tehnologice. Prin alimentarea de rezervă în afara rețelei, programarea inteligentă a energiei casnice prin asistentul de gestionare a energiei AI (EMMA) și viitoarea interconectare a centralei electrice virtuale (VPP) vor permite independența energetică și autosuficiența pentru locuințe.

Modernizarea completă a brandului FusionSolar
Cu o imagine de brand complet nouă, FusionSolar se poziționează ca lider în inovația integrată în domeniul fotovoltaic. Acesta combină funcțiile inovatoare ale tehnologiei digitale și ale electronicii de putere, integrând capacitățile lanțului industrial și ale inteligenței, oferind produse sigure și stabile, pentru a oferi o experiență de ultimă generație pentru utilizatori.

Fusionsolar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FusionSolar își propune să colaboreze cu partenerii din industrie pentru a construi un ecosistem industrial deschis și avantajos pentru ambele părți, să accelereze transformarea PV în principala sursă de energie și să permită ca mii de industrii și gospodării să beneficieze de electricitate verde.

Lansarea de noi produse și soluții în trei scenarii majore
Steve Zheng, președinte al diviziei PV inteligente pentru utilități și ESS, Huawei Digital Power, a abordat marile provocări impuse stabilității rețelei în industria energiei solare în creștere rapidă, ceea ce face ca fuziunea dintre PV și ESS să devină inevitabilă. Diferitele scenarii “PV + x” vor aduce, de asemenea, mai multe provocări.

Steve ZhengCa răspuns la tendințele și provocările de mai sus, Huawei a introdus soluția fotovoltaică inteligentă FusionSolar – utilizând noua generație de controler fotovoltaic inteligent de 1500V SUN2000-330KTL ca nucleu, împreună cu capacitățile de cuplare AC de joasă tensiune PV-ESS, controlul de fuziune inteligentă la nivel de matrice, capacități de conectare la rețea de top în industrie, designul de siguranță pe mai multe niveluri “5+4” PV-ESS end-to-end și diagnosticarea inteligentă a fuziunii. Aceste oferte oferă clienților trei valori majore: un cost nivelat mai mic al energiei electrice (LCOE), o fiabilitate ridicată compatibilă cu rețeaua și o digitalizare completă.

Mingming ZhongMingming Zhong, președinte al C&I Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, a prezentat soluția C&I Optimizer+PV+ESS+Charger+Management System pentru aplicații comerciale și industriale. Soluția cuprinzătoare include primul optimizator de 1300W din industrie compatibil cu modulele 182/210, prima serie de invertoare care atinge fiabilitatea alimentării cu energie electrică la nivel de întreprindere, primul sistem de stocare a energiei comerciale și industriale de 200 kWh care utilizează arhitectura de șiruri inteligente, primul sistem de supraîncărcare modular de 720 kW cu răcire integrală cu lichid și primul sistem de management inteligent comercial și industrial care se conectează cu AI de la un capăt la altul.

Steven ZhouSteven Zhou, președinte al Residential Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, a lansat Residential Smart PV Solution 4.0. Această soluție cuprinzătoare adoptă un cadru 1+4+X, în care “1” reprezintă controlerul energetic inteligent de bază, “4” reprezintă controlerul de module inteligente, Smart string ESS, încărcătorul inteligent și sistemul inteligent de gestionare a energiei fotovoltaice, iar “X” este compus din ecosistemul de aparate de uz casnic, cum ar fi aparatul de aer condiționat, pompa de căldură și așa mai departe. Soluția urmărește să crească autoconsumul casnic de energie solară la peste 90% și să evolueze treptat spre 100%, oferind valori de bază precum libertatea energiei electrice, experiența controlului inteligent și siguranța activă.

La acest eveniment de lansare, TÜV Rheinland și Huawei au lansat împreună “Cartea albă privind securitatea în toate scenariile”, verificând dacă soluțiile FusionSolar pentru toate scenariile îndeplinesc standardele de siguranță în toate dimensiunile, stabilind standardele de siguranță din industrie pentru aplicațiile fotovoltaice și ESS.

În continuare, Huawei va continua să colaboreze cu clienții și partenerii săi, accelerând adoptarea PV ca principală sursă de energie. Astfel, se va asigura că beneficiile electricității verzi ajung în fiecare industrie și gospodărie, impulsionând dezvoltarea sănătoasă de înaltă calitate a industriei și construind în mod colectiv un viitor mai verde și mai bun.