Energie&Utilitati — June 15, 2023 at 7:37 pm

AUSTRIACARD și Inform Lykos investesc în viitorul electricității verzi din România

by

AUSTRIACARD și INFORM anunță că au demarat primul lor proiect de instalare a unei Centrale Fotovoltaice în România. Proiectul își propune să accelereze implementarea energiei solare prin extinderea tehnologiilor de produse solare inovatoare.

INFORM-nov.romania-1024x341În contextul în care acum mai mult ca niciodată țările trebuie să ia măsuri cu adevărat ample de adaptare și de atenuare pentru a aborda schimbările climatice, cele două organizații investesc în soluții inovatoare care pot crea un viitor mai ecologic.

Panourile solare ale noii centrale sunt de așteptat să consume circa 1.340 MWh într-un an (luând în considerare vremea din România timp de un an), aproape 23% din consumul anual al țării, care este estimat la circa 5.400 MWh pe an.

Este clar că strategiile de adaptare la schimbările climatice sunt necesare și implică ajustarea comportamentului nostru și construirea unei infrastructuri îmbunătățite pentru a face față mai bine schimbărilor de temperatură. Ca urmare a acestei nevoi urgente, punctele cheie ale Centralei Fotovoltaice sunt o dovadă că, deși ieri a fost nevoie de o acțiune climatică concertată, rezultatele sunt aduse cu putere astăzi.

Centrala are o putere nominala 880 kW asigurată de 2176 module fotovoltaice cu puterea de 455 W fiecare (putere nominala) compuse din 68 panouri de 62,4 mp fiecare panou. Pentru fiecare kWh neconsumat din rețea, emisiile de CO2 se reduc cu 252 gr, iar deșeurile radioactive cu 0,003 gr.

Ca beneficii se va obține o reducere a CO2 cu 311,43 tone anual și cu 3,71 kg a deșeurilor radioactive anual.