IT Efficiency / Sustainability — June 18, 2023 at 8:15 am

Ce facem cu vechea tehnologie

by

Organizațiile au multe modalități de a scăpa de deșeurile electronice în mod responsabil, de la reciclare la reutilizare, revânzare și donație.

Background of damaged mobile phones. A bunch of broken smartphones. Used phones stacked on top of each other. Repair services and maintenance of equipment.Colectarea și eliminarea adecvată a deșeurilor sale electronice ajută la reducerea amprentei de carbon și a deșeurilor electronice. Pentru a preveni încălcarea datelor, este necesar să se efectueze și igienizarea datelor pe fiecare dispozitiv pentru a fi sigur că toate datele sunt șterse.

Pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, multe companii integrează practici de durabilitate în ciclurile lor de viață ale tehnologiei, de la cumpărare până la eliminare.

Unele companii cer furnizorilor lor de tehnologie să construiască tehnologie cu mai multe materiale reciclate sau regenerabile. Unii fac upgrade la echipamente IT mai eficiente din punct de vedere energetic. Alții prelungesc durata de viață a dispozitivelor lor tehnologice cu unul sau mai mulți ani pentru a reduce deșeurile electronice.

Dar cheia eforturilor organizațiilor de sustenabilitate sunt programele eficiente de eliminare a activelor IT, care asigură eliminarea hardware-ului și a dispozitivelor electronice într-un mod sigur, ecologic prin reciclare, reutilizare sau revânzare.

Gestionarea programului de reciclare a dispozitivelor
Fiecare locație de birou elimină propriile deșeuri electronice prin reciclatori locali. Departamentul IT modernizează frecvent tehnologia, retrăgând echipamentele mai vechi pentru angajații din toată țara.

De asemenea, compania poate scoate din funcțiune serverele, hardware-ul de stocare și echipamentele de rețea, ca parte a consolidării centrului de date.
Aproximativ jumătate din active sunt laptop-uri și smartphone-uri vechi. Restul este alcătuit din imprimante, periferice și alte echipamente IT.

De obicei, compania așteaptă până când are echipamente scoase din uz în valoare de un palet înainte de a programa o ridicare. Un tehnician efectuează o ștergere inițială a datelor. După ce transportă echipamentul la instalațiile reciclatorului, igienizează dispozitivele pentru a se asigura că datele sunt șterse complet și nu pot fi recuperate.

De obicei reciclatorul reutilizează și revinde echipamentele care sunt încă funcționale și reciclează restul. Compania proprietara se poate conecta la un portal pentru a urmări procesul de eliminare pentru fiecare dispozitiv, pentru a vedea certificatele de distrugere și pentru a importa informațiile în instrumentul de gestionare a activelor companiei.
Foarte puțin ajunge în gropile de gunoi.

De ce trebuie donate dispozitivele vechi
Donarea către organizații nonprofit este un alt mod în care companiile își pot descărca vechile dispozitive IT în mod responsabil.
Au fost lansate inițiative pentru a oferi locuitorilor cu venituri mici tehnologie. După recondiționare computerele vechi, smartphone-urile și alte echipamente pot fi oferite familiilor locale aflate în nevoie sau în mediul educațional din zone defavorizate.
Dacă dispozitivele donate nu pot fi reutilizate, orice piesă poate fi vândută și încasările donate către diferite organizații.

Cum să utilizați echipamentele IT vechi pentru a acoperi costul noului hardware
Companiile care permit reciclatorilor de electronice să revândă echipamentele vechi, pot câștiga un procent pentru a cumpăra noi tehnologii.
Există companii care inspectează și testează dispozitivele hardware pentru a oferi organizațiilor o estimare a veniturilor potențiale. Tehnologia folosită între 3 și 5 ani are cea mai mare valoare.
Încasările ajută companiile să compenseze costul serviciilor de evaluare și să adauge bani suplimentari în bugetul lor IT.
Multe companii le oferă mai întâi angajaților dreptul de a achiziționa echipamentul cu reducere.